First meet!

Sprang mitt första crosscountry meet (tävling) idag! Det var 3.1 miles (5 km) och det gick bra. Är faktiskt lite sur för coachen sa att vi skulle hålla ihop men jag blev och springa med en tjej som höll mig tillbaka så jag kunde gjort så mycket bättre! Men hamnade på 9onde plats, de första 7 var endast vårt lag (sjukt bra). Men detta var egentligen inte ett riktigt meet, detta var bara en state meet eller något. På lördag springer jag mitt första riktiga meet, och jag är så taggad!! 

En av mina närmaste vänner från Sverige, Pia, är utbytesstudent i Alabama! Faktum är att hon bor i min värdmammas sister-in-laws familj!! Världen är bra liten. Så i helgen kommer hennes familj hit och hälsar på oss över Labour Day! JAG ÄR SÅ EXCITED och glad och allt det där och det kommer bli underbart att få träffa henne igen, någon som känner mig och förstår exakt vad jag går igenom. Weeehoooooo, så nu går jag mest och längtar till helgen.

Pussspuss sverige, hoppas ni har det bra i 9°C!!!

Jag har varit på husvagnssemester

hahahahhhahahahahahahhaha. här har jag spenderat helgen. Detta kallas camping in the U.S. MEN vet ni vad?! det var faktiskt trevligt. Vi var där med två andra familjer som alla var högljudda, skämtstamma och skrattglada! Everybody joke around med mig här, och jag älskar det. Första kvällen satt jag med alla vuxna och mest skrattade, för alla barnen var i Elises ålder. På lördagen kom Solveig några timmar och det var jätteroligt! Hon är utbytesstudent från Norge och bor i Arkansas, bara 1 timme ifrån mig. Och eftersom vi campade i Akansas (weho en stat till) så kom hon och hälsade på, det var roligt att ha nån i sin egen ålder att prata med.

Idag var jag och gjorde Car Wash. Japp, precis som i alla filmer. Det var för att samla in pengar till vår Marketing & Management klass. Det var faktiskt roligt! Men oooooj vad varmt. Jag och Nessa sprang runt med plakat och ropade till bilarna, hoppas det hjälpte! 

Har vart i 5 stater på tre veckor, bra jobbat. New York, North Carolina (flygplats), Tennessee, Mississippi och Arkansas. Pusspuss

Welcome

Nu ska jag skärpa mig och börja ta foton. Här får ni en smygtitt på var jag bor!
Mitt rum
Huset och poolen

We're going camping this weekend! (jag vet att alla som känner mig skrattar just nu) Men det är i en "husvagn" som i princip är som ett litet hus med dusch, tv, kök, uteplats och toalett. Du hade rätt mamma, det är inte så primitivt när amerikaner campar. Men det blir nog bra!
Nighty Nighty

Amerikas skolsystem

regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler regler kunskap regler

till varje lärare måste vi fylla i våra kontaktuppgifter, vårt schema samt så vill min mattelärare veta vad min favoritaktivitet är. Skulle kunna skriva en uppsats på 150 sidor om skolsystemet för det har många hål. Grundtanken med procent är bra, men de har fastnat i regelträsket och glömmer bort vad som är viktigt. 

Något konstigt är att det är "tillåtet" att sova på lektionen. I Sverige är lägga huvudet på bänken det mest respektlösa man kan göra, hellre skicka ett sms under bänken än att sova. Här beslagtar de mobilen i 72 h om den syns men om man sover säger lärarna knappt något.
Nijah chillar på astronomy. No biggie. Puss och godnatt

sweet

Gjorde riktigt bra ifrån mig på träningen igår! Vi sprang först 1 mile (ca 1,6 km) som uppvärmning. Sen sprang vi 1 mile, vila två min, sprang 1 mile, vila två min, spang 1 mile. Och sen joggade vi i 10 minuter som nedvarvning. Cochen parade ihop oss i grupper så jag sprang med två tjejer (inte newbies) och vår bästa tid vart 9,33 vilket är riktigt bra tid! Vem skulle kunnat tro att jag skulle vara hyfast bra på springning. Ojoj. 

Ska åka till träningen om 30 min så ska gå och fixa mig. Hoppas ni har de bra därborta i skandinavien! Pusspuss

BRA GLAD DAG!

Idag var det för varmt för att ha träning utomhus. Så vi, ca 20 tjejer, sprang 8 minuter runt i korridorerna istället. Bokstavligt talat, upp och ner, runt runt, fram och tillbaka. Måste sett rätt roligt ut, ganska många skrattade när vi sprang förbi! Idag var en riktigt bra dag! Har haft världens lugnaste helg och det var underbart. Har inte stannat upp och tagit det lugnt på flera veckor, så jag behövde verkligen koppla av. Efter att ha sovit ut och ätit bra mat så kände jag mig som en ny människa! Gick runt som en zombie hela förra veckan i skolan, no good. Så mitt mål för denna vecka är att gå och lägga mig i tid, klockan är 21.35 and i'm in bed!
Oj vad jag älskar att ha pool vid huset och leva i 40°C. Sitter ute och pluggar varje dag. Varmare ute än inne (de överanvänder aircondition här) Puss och godnatt

sådär från ingenstans

Helojs. Idag var jag och Lisa och köpte nya springskor till mig eftersom mina tår är sabbade. Köpte även ett par till träningsshorts vilket behövs i denna värmen! Tänkte även berätta om det nya tillskottet i familjen; tsar! De har köpt en hund. Jag är inte direkt bästavän med hundar men det går, så länge de inte dreglar på mig. Den nya är faktiskt rätt söt, fast han är stor fast han e valp. Synd. Så nu lever jag i ett hus med tre hundar, två katter, en fisk, en vattensköldpadda, två vuxna, en 8 åring och mig själv. Tänka sig!

hurtig_flicka

Steg upp 6.30 idag på en lördagmorgon för att åka till practise. Vi spang 6 miles idag, vilket är 9,6 km = 1 mil!!!!!! Och jag stannade inte och gick utan jag sprang hela tiden! Pratade med Anna under hela springturen så jag var distracted vilket var bra, för då blev jag pushad samt tänkte inte på att det var jobbigt. Plus att det var roligt! Något som inte är lika kul är mina tår... de är messed up. Har en varblåsa under min pektå... myyyys. NEJ. It hurts like hell.

xoxoxoxoxooxoxxo

GO WOLFS!

Mina fötter värker och det känns som att tårna blöder. Har tränat med Crosscountry laget varje dag denna vecka och idag sprang vi 45 minuter utan paus. Jag är van vid 15 min, tjollahopp. Vår coach delade upp oss i tre grupper, bästa, mellan och newbies och istället för att vara med de sämsta så fick jag vara med nästbästa gruppen. hehe kände mig lite stolt. Go jo jo! (mitt nickname förresten som snart hela skolan vet)

Ikväll har jag varit på my first high school footballgame!! Lisa droppade av mig hos Nija vid sex, så hängde vi där en timme och jag fick prova mac n' cheese för första gången! Sen kom hennes kompis dit, fick svara på om jag har ätit en massa olika saker, och efter att de ha insett att jag nästan inte ätit amerikanskt nått så ska vi köra en american day tour nång gång. 

Seeeeeen åkte vi till skolan och gick på the gaaaame! Blev lite besviken först. Trodde det skulle vara mer folk och mer spirit, men det var ändå roligt! Skälet var nog att vi förlorade med 7-31... Den enda gången vi gjorde mål var det tryck i publiken dock! Det är även cheeleaders, orkester och matförsäljning på matcherna. I guess that's what people do around here at friday's nights. Kände inte så många, men börjar recogniza folk nu iallafall! Det är kul med crosscountry gänget för då har jag fler att säga hej till :) Plus att Nija är hypersocial så träffar folk så också.
Ska upp om sex timmar. Springa i skogen vid 07.30. Jajemänsan. Puss

smått död sisådär

Sprang crosscountry idag. OMMMGGGGGGG typ det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Ni kan inte ens föreställa er hur jobbigt det är att springa i 100°F / 40°C. Har aldrig varit så lökig förut. 

Fick i princip hela mitt schema ändrat idag, för jag skulle flytta upp till Spanska Honors eftersom dom inte är särskilt bra i spanska steg 2. Skulle egentligen gått AP men det var inträde på 100 dollars för att komma in där. Iallafall, så nu läser jag Art istället för psychology vilket är lovley! 

Nighty Nighty

I'm lovin it here

Alltså min placering, tänka sig att det kunde bli så bra! Att jag var en av de som fick turen att få en underbar värdfamilj! Det har bara gått en vecka och jag känner mig redan som en i familjen (no affence till er därhemma, jag glömmer er inte) Men jag är bara så glad över hur bra jag fått det, och hur underbart supergullig denna familj är. Kände bara att jag behövde skriva det.
Me and my sis

Nästa blondinbella

Smsar med Nija och fick precis lära mig en ny förkortning; smh. Som betyder "shakin my head" hahahah så klockers, aldrig hört förut! 

Jag börjar bli värsta megabloggaren, det är lite beroende framkallande tror jag. Men är inte alls inte på facebook mycket längre. Asm. Good night!

En la casa

Homie från schoolie. Cordova High är nog så långt ifrån Gångsätra man kan komma.
Hade mina nya chinos från Hollister idag, kändes bra. Har lite ont i örat från att min U.S History skrek en hel lektion, varför är det så att vissa tror att folk lyssnar bättre bara för att de pratar högre? Han har ju intressanta saker att säga så jag skulle nog lyssna ändå. Lugna ner dig lite lix.
Sitter med en härlig hög av homework, börjar bra. Och juste, ska switcha upp till Spanish AP, no biggie.
Pusspuss

noterat

Man lever verkligen i en liten bubbla här borta. Allt handlar om USA, när folk pratar refererar de till USA. I skolan är det alltid USA, USA, USA. De tar aldrig upp förhållandena i Asien, Afrika eller någon annan världsdel. Många har ingen koll på var Sverige ligger och jag får en del knäppa frågor. Men förstås, USA är ett stort land med många skillnader, det är ju som hela Europa i sig. Många tänker aldrig utanför sin livsbubbla. No affence. Människorna här är hur trevliga som helst och sociala och gulliga. Men ändå.

jisses

Dagens: Do you have ice-cream in Sweden?

Sleepin

Första gången jag sovit ut på evigheter. Wonderful. Nu har jag varit i USA i en vecka men det känns som har jag har varit här en månad för det har hunnit hända så himla mycket. Det har hänt lika mycket på en vecka som hela 2011 nästan.
Idag finns inga särskilda planer tror jag, eller kanske ska på birthay party för nån tjej med värdfamiljen. Jag vet inte rikigt. Puss och kram

JayJay

"Orienteringen" idag med ICES var väl kul, det var absolut inte samma information som jag redan hört 100 ggr. Nejnej inte alls. Efter det blev jag avsläppt at the mall så jag kunde köpa lite snyggare uniform till skolan, känns bra! Synd att jag måste ha uniform dock, för det finns så mycket fina kläder här! 

På eftermiddagen kom massa folk över hit, familjens bästa vänner eller vad man ska kalla dem. Alla de (utom min värdfamilj) är typ släkt och kommer från Hawaii och alla var lite over the top. Det är tre systrar som alla har män och flera barn i olika åldrar. Men dom var roliga! Efter att ha badat i poolen och ätit famous barbeque skulle vi alla ungdomar gå och spela basket vid ett annat hus, men det slutade med att alla kom med så då körde vi ninja och wii sports! Riktigt roligt. Annorlundacrazy.

Nu måste jag sova, är hur trött som helst. Förlåt för få bilder, ska skärpa mig och fota mera. Pusspuss

Glad skandinav

Kom precis upp från poolen. Har ju lixx pool i huset här, så sooooooft! Jag skulle kunna ligga där forever men försöker ta hand om min skandinaviska hud så den inte blir räkliknande av 40°C (100°F). Det är massa som har vart like "oooh, I love your accent!" and I'm like "Thank you" Asså jag vet att det är en komlimang och jag blir glad men assså hahha jag vet liksom inte vad det är för accent jag har. Visst jag har inte southern accent men jag hör ju inte skillnad på engelska och engelska om ni förstår vad jag menar. Vet att mitt engelska ordförråd är dåligt men det har ju inte med accenten att göra. Lite spännande är det.

School is actually kinda fun

Första veckan på Cordova High avklarad! Idag var mycket bättre, och vet ni varför? Because I wore skinny pants. Skojar inte, det var typ därför. Kände mig som mig själv igen! Men också för att jag börjar lära känna fler människor, känner igen folk, kommer igåg namn och hittar till mina klassrum.

Var även på meeting med crosscountry idag för min Marketing lärare sa att jag kunde komma. Alla där var hur gulliga som helst och sådär galet skrattiga och visste redan vem jag var men jag vet inte om jag ska gå med för det ÄR SÅ MYCKET SPRINGNIG. De tränar varje dag förutom söndag och lördagsträningen är 07.30. Och allt dom gör är springer i skogen (i 40 grader!!). 

Denna helg är rätt bokad med aktiviteter med familjen och vi ska på möte med ICES i Mississippi. Nästa fredag ska jag nog på match på kvällen (go wolfs), eller jag hoppas att det blir av iallafall! 

Kram och allt sånt därtoff to school!

Snart till skolan i min uniform och min nya ryggsäck. (ryggsäck!!!!)

yeah

Första dagen i skolan idag!!!!!!!!!!! Jag var extremt nervös men det var inte så farligt som jag trodde, fast det var inte heller som jag förväntat mig. Skolan har 2400 elever och är rätt sliten, skolans färg är grön så allt är rätt mörkt där. Det är sjukt crowded i korridorerna och mitt schema är helknäppt. Allt styrs av the bell men till exempel så har jag lunch mellan 11.18 och 11.43, och på det sättet är alla lektioner. Jag läser:

Algebra
English
Spanish
Astronomy
Psychology
Marketing & Mangement
U.S History

Inte så easy schema som jag ville ha, men skolan krävde en del av kurserna. Spanskan var inte svår, de var som att flyga tillbaka till 6an men we'll see kanske blir det svårare. Min algebra lärare är läskig och sträng, min astronomy teacher är rolig, pyschology lär bli svårt och Marketing & Mangement var jättekonstigt. De blev alldeles chockade när jag berättade att vi inte hade några clubs eller activites in school i Sverige. 

Hade typ 4 lektioner med en tjej med ett svårt namn jag inte minns, men hon var gullig så jag satt med henne och hennes kompisar i cafeterian på lunchen. Träffade även en tysk utbytesstuent som går på samma skola fast vi har inga klasser tillsammans. Fick beröm av 4 pers att min engelska var bra (yeho) annars känner jag mig rätt tafatt och säger mest "yeah" hehe måste lära mig att bli polite!!

Excuse me för långt inlägg samt svengelska. Många hälsningar från andra sidan atlanten!!

so american by now

I måndags steg jag upp 03.00 och åkte iväg till flygplatsen, blev välkommnad av mina värdföräldrar och det visade sig att en norsk tjej som jag flög med ska bo i Arkansas och vi har samma Area rep så vi kanske kommer träffas någon gång.

Amerika är som i filmerna. hehe eller åh mitt område där jag bor är verkligen amerikanskt!! Massa stora tegelhus med fyrkantiga gräsmattor och långa trottoarer. (hur gulligt som helst) folk kör bil ÖVERALLT och äter snabbmat, råg bröd verkar inte ens existera i USA. Det konstigaste av allt är att man går runt med utomhus converse inomhus på heltäckningsmattorna. Var i skolan igår och registrerade mig och är smått nervös inför första dagen IMORGON! Har åkt runt med min värdmamma för att hitta school uniform och nu har jag allt. Hehe kanske lägger upp en bild på den imorgon innan jag går till skolan... (om ni har tur)
Pusspuss

New York DAG 2

vet att allt kommer i fel ordning men det är för att jag har inte riktigt tid att blogga.
Andra dag såg vi resten av allt man kan se på manhattan, vi sprang runt i grupper och fick sällskap av några norskar. Man bytte språk och dialekt hela tiden, från göteborska till norrländska till stockholmska till engelska och till svengelska. Jag och Therese lallade runt i våra New York tröjor och kände oss som turister.
Jag kommer sakna det där gänget. Tänka sig att det behövde bli ännu ett goodbye.
Puss

Har det bra

Min värdfamilj är absolut världens gulligaste. Nu efter en lång dag är jag framme, sitter i sängen med le älg som välkommnade mig till mitt nya rum!
Skriver mer imorgon.
Puss!

New York DAG 1

Första dagen steg vi upp klockan sex lagom jetlaggade, tog bussen in till Manhattan och hämtade upp vår guide vid namn Dennis. Vi såg hälften av allt man kunde se på Manhattan. Klockan ett fick vi free time att gå runt i grupper, så jag, Frida, Therese och Paulina sprang runt på Times Square och 5th avenue dagen lång. Sedan var det tillbaka till hotellet, där fick vi information som vi absolut aldrig hört förut.. Seeddaann åt vi middag ett gäng i hotellrestaurangen!
På Airtrain från flygplatsen
Alice i underlandet statyn (det är meningen att man ska stå på den)
Jag, Elmo och Frida. Hehe
Paulina at Times Square
Fina tjejer.
Byebye

Hanging in NEW YORK

Sitter på hotellet i New York, är smått jettlaggad då jag har varit uppe 21 timmar detta dygn. Imorse mötte jag upp alla andra stockholmsstudenter på Arlanda som alla var hur gulliga som helst. Sedan visade det sig att jag skulle åka själv till Köpenhamn och möta upp danskar medan de andra åkte direktflyg till NY (det fanns inte plats kvar på planet) Men det gick bra iallafall!

HAR DET UNDERBART HÄR I NEW YORK OCH ÄR FÖR TRÖTT FÖR ATT ORKA UTVECKLA MERA JUST NU! det är verkligen jättejättejättejättejättebra och jag är sosososososo excited på hela usagrejen och känner redan att det här året kommer bli awesome. 

Puss till alla där hemma!

Packa, packa, packa

Telefonen ringer och plingar för mycket för att jag ska kunna koncentrera mig. Och så finns det ju detdär som kallas internet... vilket störmoment. Men det är trevligt.

PAYA (OR PIA)

Sa hejdå till Pia idag... det var sad. Vi har peppat varandra genom alla steg i hela den här processen och det känns sämst att inte få vara här med dig den dagen du får placering! Men snart så är vi i samma land igen. Pusspådig. 
Träffade även Klara idag (detvarbäst) men vi orkade inte riktigt säga hejdå idag så vi gör det imorgon istället. hehe. Annars är mitt rum kaos och jag intalar mig själv att packning ÄR roligt. Allt detta känns fortfarande lite overkligt. Men jag är excited som man säger på english. hehe puss

Gissa om man blir glad?!?!?


AAAAAAAAAAHHHH

PLACERING!!!! Igår kväll ringde Explorius och berättade att de hade en placering åt mig. Jag ska bo i Tennessee i en famij med mamma, pappa och en dotter på 8 år plus två hundar och två katter. Jag har meljat med familjen och de verkar hur gulliga som helst!! Redan på måndag börjar skolan, så jag tar planet på FREDAG!! Sen är det New York med andra utbytesstunter i 3 dagar, seeeen skolaaa! 

För två dagar sen visste jag inte hur jag skulle spendera detta år, nu sitter jag nästan på ett plan till USA. Helt overkligt. G.A.L.E.T är var det är. 

Ojoj, måste packa. Och sova. En gång till: AAAH! 

Puss och kram

RSS 2.0