Svenskhelg!

HEJ. Nu är jag tillbaka på Tennessee mark. Vi kom hem igårkväll efter en lång bilresa i Earl's Truck, vilken jag ÄLSKAR att åka i... om jag sitter i framsätet!!! Med mina 173 cm är jag inte riktigt byggd för baksätet, ryggsätet är spikrakt, "huvudkudden" är vid mina skulderblad och sätet slutar vid mitten av mina lår. Tur att det är bra musikanläggning iallafall. På kvällen hade Elise en cermoni med flickscouterna som vi gick på, sedan damp jag i sängen och idag har det vart skola med End of Course Test i Algebra vilket är värt 25% av ens betyg, vilket betyder att det kan få en att faila klassen om man har ett C (vilket bra upplägg där -.-). Men det kändes ok.

Skälet till att jag var hos Pia i helgen var att mina vparents skulle till Talladega vilket är ett jättestort NASCAR race, de bor i husvagn och hela kittet. Smått oseriöst men säkert kul. Efter frukost på the Huddle House (åh jag älskar verkligen amerikansk frukost yumyum!!) så släppte de av mig i Alabama runt klockan 11 med Pia's värdmamma Sandy. Vi bestämde oss för att åka direkt till Pias skola fastän det bara var lunch tid, så när vi gick in i skolan kom Pia gående i korridoren och blev jättechockad att se mig så det var himlans roligt och det blir världens bamsehug! Alla stirrade på mig och undrade vem jag var då skolan är så liten, vilket är så annorlunda från min skola där en ny människa skulle osynligt försvinna in i mängden. De ordnade så att jag fick följa med Pia resten av dagen på hennes lektioner. Och vilken chock jag fick efter att ha varit ett år på strikta Cordova High! Mina ögon nästan föll ut när jag såg elever äta glass på lektionerna, lämna klassrummet mitt i lektionen och komma in försent utan ett intyg. Alla var jättetrevliga och presenterade sig för mig och alla trodde att vi var systrar men då fick vi förklara att vi är "bestfriends from Sweden" och de tyckte alla var toppen. På eftermiddagen hade de en Talangjakt och där fanns måååånga talanger må jag säga!! Haha, kanske inte, men amerikanarna ska ha cred för att de alltid vågar köra järnet & uppträda! Efter att deras oklara bell ringde så visade de runt mig på skolan och sedan åkte vi till huset. Därefter åkte vi och åt Mexikanskt vilket satt bra vid klockan 4 då jag inte ätit sen klockan 9! På kvällen åkte jag, Pia & hennes värdsyster Kelly och såg The Lucky One, vilket kanske kunde ha varit en fin film haha men jag och Pia sågade ner den rätt rejält med vår svenska syn! Men Zac Efron var snygg så det var värt.
Jag har så härligt redface på denna bild. Vet inte varför, men bjuder på den ändå. 

Lördag steg vi upp för att åka till en cookout med de andra utbytesstudenterna i Alabama. Den hölls i ett jättefint naturområde men PANIK vad var VARMT det var!!! Höll på att smälla av. Där hängde vi iallafall i cirkus 4 timmar, vi pratade med de andra studenterna och de grillades hamburgare och annan mat. De lekte även en lek om hur bra värdfamiljerna & studenterna känner varandra efter ett år. Jag hade ju ingen familj där att spela med, men vad roligt det var att titta på! Jag satt själv och funderade ut vad jag skulle svarat och ifall jag trodde att vi skulle fått rätt/fel! De gick till så att 4 studenter fick gå iväg, så fick deras respektive föräldrar svara på några frågor, så kom barnen tillbaka och så fick de samma frågor och så fick de svara rätt svar, och sedan fick man poäng ifall förälder & barn svarade samma sak. Det var frågor som: "What's the students/parents favourite band?" "What's a bad habit one of the parents/the student have?" "What is the hardest food to keep in stock for the student?" "What's an expression the student has picked up on?" "What's the thing the student has bought here that he/she will cherish the most to take home?"


Vid tre tiden rullade vi tillbaka till huset. Och AC is a beautiful thing!! På eftermiddagen kom Klara över, Pias bästavän här som är utbytesstudent från Sverige med, hon bor i Uppsala och har världens bästa dialekt. Så det var roligt att höra alla deras historier om knäppa Alabama. På kvällen åkte vi in till Birmingham för att gå på The Crawfish Boil som är en utomhus konsertfestival. Vi stog och väntade en evighet på att Snoop Dog skulle spela, men sedan kom han ut och det var nog en av de sjukaste upplevelserna jag vart med om. Han inleder hela konserten med att ropa "How many of y'all are smoking weed tonight??" och hela pubilken jublar och sträcker upp händerna.
I söndags hängde vi runt huset, tog en promenad och lite så. I eftermiddagssolen satt Jag & Pia ute i hammocken i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så härligt hur amerikanska & öppna vi har har blivit efter detta år och hur vi kan relatera till varandras upplevelser. Vi gjorde även en egen variant på spelet från i lördags om hur väl vi känner varandra, och måste säga att vi båda gjorde riktigt bra ifrån oss! 

Måndag morgon gick Pia till skolan, i ett virrvarr av dröm och vakenhet kramade jag henne hejdå och sa "ses i Sverige". SÅ KONSTIGT. Blandade känslor, allt är bakvänt och uppochned. Sedan skjutsade Sandy in mig till Birmingham där jag mötte upp värdis och vi rullade tillbaka till Memphis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0