Kinamat med rektor

Idag tog jag End of Course i U.S History, den var rätt lätt. Kändes det som iallafall, sen vet man ju aldrig! Annars såg vi mest på film idag i de flesta klasser. Gick till Art under 4th (med permission av min lärare) och jobbade på mitt projekt i 80 minuter, so lovley! Uppgiften är att göra ett porträtt av sig själv "midjan upp" och sedan ska resten vara någon slags kreatur. Så det är "half person, half creature". Jag gör mig själv som en uggla, så mitt ansikte & överkropp i mitten och sedan brer vingar ut sig bakom. Jag älskar att bara sitta där i lugnet och flyta in i en egen värld och bara rita. 

Dr. Thompson bjöd Sara & Kean som är hans två "office workers", lite som hans "assistenter", på Bubble Tea idag vilket är en kinesisk restaurang. Så bjöd han med mig med! Bara för att jag är så poppis, haha jag är inte ens office worker. Så efter skolan åkte jag & Sara till Bubble Tea och mötte upp dem. Han beställde in en massa förrätter som vi skulle prova, soppa, udda vårrullar, nån pork sak, krabbknyten m.m. och allt var jättegott. Det var riktigt roligt! Han är crazy, som många andra härliga lärare här. Han är liksom vår vice rektor men jag har haft många av de mest interessanta disskutoner här i USA med honom, han är väldigt outspoken. Så kom vi in på prat om Kina, då de mesta vi pratade om var olika folkslag, raser, kulturer & habits., och vi pratade om att de bara kan ha 1 barn. Och Sara visste inte det! Hon visste inget om att det är överbefolkat, att de inte får ha mer än ett barn, att flickor blir borttagna pga att de inte är fysiskt lika starka MED MERA. Så de ledde till ännu mera & jag fick förklara en massa. Men det är så fel, jag har lärt mig allt detta & mycket mer om globala frågor sedan tidigt i högstadiet!! Det är allt vi diskuterar i skolan. Här har de ingen aning, många vet knappt något om förintelsen, liksom inget mer än att det hände. Skolan är verkligen otillräcklig här, och sedan håller inte nyheter eller nutidsdisskutioner en stor roll i samhället till heller. 

Men nu ska jag sova, är jättetrött! Fredag imorgon, hur går tiden så fort?! Tack alla ni som kommenterar! Det gör mig glad varje gång jag tittar in & hittar en kommentar!! Det motiverar mig att fortsätta skriva, så keep up the good work!! Bara en månad kvar så passa på att kommentera & fråga om det är något. KRAM

Kommentarer
Postat av: Ma

Jag kommer att sakna Mr Thompson:) Han kanske vill komma till Sverige och hälsa på i Gångsätra? Kram

2012-05-11 @ 09:21:08
Postat av: Johanna

Haha jag med. Jo det skulle han nog gärna vilja! Men lär nog inte hända, och alla skulle nog bli lite ställda av alla åsikter.

2012-05-11 @ 23:00:06
Postat av: Pia

Hehe fast det har dom tagit bort, numera får dom ha flera barn i Kina. Jag har kollen liksom efter att snackat med en kinesisk utbytesstudent lol. Typiskt usa dock med hela middagen haha. Miss u beautiful!

2012-05-12 @ 01:23:03
Postat av: Sara

Saknar dig min lilla mupp <3

2012-05-12 @ 13:59:22
Postat av: Johanna

Pia: Ojoj, jag är lite efter här i usa bubblan. Men ändå, känns som att alla borde vara aware om problemet eller historien. men nepp. Miss u too!

Sara: saknar dig med muppis <3

2012-05-12 @ 16:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0