English EOC & Nowhere to be

Idag hade vi End of Course test i Engelska. Det var på läsförstålse, grammatik och ordförråd. Provet var 2,5 h. Det var rätt svårt, enligt mig. Många andra tyckte det var rätt lätt, men sedan är ju jag foreign också. Det är konstigt, för i Sverige brukade läsförståelse alltid vara min starka sida, både i svenska & engelska, men här är det inte det längre då spåket är mer avancerat men ändå förväntat att förstås lätt. Vilket självklart är förståeligt men det är ovanligt/bakvänt för mig. Efter gick vi till 4th period, vilket är Astronomy för mig, där vi numera är 6 personer då alla seniors slutade skolan i fredags. Väldigt tomt! På lunchen gick vi runt i skolan för vi har nowhere to be. De tillåter inte oss att sitta utomhus längre, eller i foajérn, vi måste alltså sitta i cafeterian. Vilken är hemsk!! Luktar förjävligt, är smutsigt och fullt av skrikande ungar. Här är en bild där jag uttrycker mina känslor för cafeterian på Cordova High: 

I både 6th & 7th period ser vi på filmen Freedom Writers. Den handlar om en skola en skola som var högt rankad i betyg men efter två år av ett invandringsprogram har nivån sjunkigt rejält. De kommer en ny lärare till skolan och hon börjar jobba med sin klass och de olika grupperna & gängen där. Rätt förusägbar är den, men den har verkligen har fångat mig! Jag tror jag uppskattar & förstår den mer nu än vad jag skulle gjort förut efter att ha gått på Cordova, filmen är kanske ett värre exempel men det finns många likheter med roller & åsikter i filmen till Cordova. Troligen varför våra lärare visar den! 

Här är vi i korridoren, ingen sitter egentligen någonsin ned i korridoren (det finns inte plats man blir trampad på) men här satt vi i korridoren under lunchen förra veckan. Liana, Megan, Jag & Nessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0