Funfunfun

Igår åkte vi till the the driving range (svensk översättning?) och slog golfbollar då jag jobbar på att bli famtida golfsproffs. Även om de flesta bollar knappt flög så gick det gick bättre denna gång så det kändes bra. Åt barbeque sallad till lunch som en äkta Memphis invånare som var alldeles för stor men himla god. 

Idag hämtade Diamond upp mig vid 12 snåret, jag har inte sett henne på evigheter så det var riktigt glatt att se henne igen! Hon nog den mest crazy & mest hyper tjej jag träffat. Vi åkte till gallerian där vi mötte upp hennes kompis Brendan. Det var PAINFUL att gå runt i alla affärer!!!!! Ville köpa hela Forever21 för de hade så många underbart vackertfina sommarkläder. Problemet är att jag ska få med mig 1 år av kläder & saker hem och jag har redan mer än jag behöver. Skickade iväg en låda på 20 pounds i tisdags och det lär nog bli en till, samt min resväska som kommer gå på 23 kg. Så jag måste hålla mig borta från shoppande, visst tycker man att ett litet sommarlinne inte borde göra någon skilland men "många bäckar små" som man säger!! 
Julia jobbar i gallerian med att sälja armband, så vi traskade runt i gallerian tills hon slutade då vi mötte upp med henne och Grazielle. Julia är en av världens snällaste kompisar och såndär som tar han om alla och ser till att alla är glada och hon köpte en klänning till Diamond för 30 dollar bara för att. Sedan åkte Jag, Julia & Grazielle till Gengis Grill, där båda de brukade jobba. Där tar man en egen skål och fyller upp med kött, kyckling, grönsaker & sås, sedan wokar det åt en och man får tillbehör. Mega gott! Vi träffade Cameron, Jared & Flor så satte oss och åt med dem! Trevllansglatt
Grazielle (uttalas Grichelle), Julia, Diamond, Brendan & Jag. Det är annorlunda hur avslappnat det är med bilder ex här, här kan vi samlas upp och ta en bild i spegeln allihoppa, medan i Sverige är det helt oacceptabelt om man är äldre än sjundeklassare. Alla bilder måste vara modell material och det är så mycket mer press på hur man ska vara, bilder ska verka naturliga men de är egentligen uppfixade, man ska vara unik men ändå passa in, reglera är oändliga. Sverige är ett speciellt och oförståeligt samhälle. Jag är inte en tonåring som klagar och säger att livet är skit och att tonårigar är så missförstådda för det ser jag ingen mening i, men det enda jag kan säga är att det är jävligt mycket lättare att vara tonårig i USA på alla aspekter. Ironiskt nog klagar de mer än flesta svenskar dock, dramatiska som de är. 

Förövrig har dollarn gått upp extremt! Rån är det. Den låg på drygt 6 kr när jag kom hit i augusti, så det har jag gått runt och tänkt i huvudet "och sedan lite till", men nu ligger den på 7.22!! Ble. 

Gissa vad jag gjorde igår?!


En av Earl's kompisar heter Mark och han är nog en av världens snällaste gubbar. Han har också en motorcykel och igår fixade de så att jag fick åka bakpå!! Ååååh det var så roligt & härligt!! Han tog mig på en runda här och det var så härligt att känna vinden i håret, och det är 35°C ute så känslan av varm luft pressas mot sina bara armar är fenomenal. Riktig utomlands känsla (jag är utomlands lol men ni vet).
Igår var riktiga Memorial Day så huset var fyllt av folk. Både vuxna, tonåringar & barn, tror att vi var runt 25 pers. Alla badade i poolen & självklart var det BBQ med kyckling, ribs och brisket. Det är lite som deras "officiella" start på sommaren. Härligt Härligt!
Chillar runt i 20 år gamla RayBans och amerikanska skor i 35°C. Ballt.

I ate you

För 2 år sedan åkte jag i Florida med familjen, vi åkte till Everglades som är ett gigantiskt naturreservat. Där vi vi se alligatorer, och de hade även en alligator farm. De tog hand om alligatorer som de upphittat utomhus, ex i folks pooler. De hade en liten show där en kille visade hur man hanterar en alligator. De springer fortare än människor rakt fram, men deras ögon kan inte se åt sidorna så ifall man blir jagad av en alligator ska man springa sick-sack. Här bild från showen:

I ate you.

I fredagskväll hjälpte jag Earl med alligatorn. Vi dissikerade den kan man väl säga. Det var gross, dock var jag förvånad hur opåverkad jag var. Jag brukar inte ens vilja se rått ko/gris kött. Men detta var rätt roligt, vi var tvugna att skära bort allt fett och det tog 2 timmar.

På lördagen kom massa folk hit för det är pre-memorial day. De vuxna went crazy och gjorde volter från dykbrädan. Det var en typisk hang-out som de brukar vara här, kan inte riktigt beskriva så tänker inte försöka. Laddar upp lite bilder istället! Men som slutsats, alligatorn var MEGA GOD! Jag har bara ätit friterad förut, men denna var grillad och daaaaaaaaaang vad goottttttt det blev!!!

Keleka och hennes son

Keleka & Terrence (Lisa & Earl's närmaste vänner här som vi hänger mycket med)

Alla älskade the gator!! We tore it UP!

Värdpapa Earl & Jag


Gokart!!

Igår åkte jag, Lisa & Elise till Putt-Putt som är en arkadplats utomhus, de har minigolf, lasertag, spelautomater, go-karts, bumpboats m.m. Vi åkte dit mest för att köra go-kart då jag aldrig har gjort det förut! Det var jätteroligt! Sedan blev det glass och poolhäng. På måndag är det Memorial Day, som finns för att honor de amerikanska soldaterna som dött i krig, men det är en "röd" dag så att säga så alla är lediga från jobbet. Här i detta hus betyder det mest; Barbeque!! Hela denna helgen är det grillning och huset & poolen fullt av familjevänner som gäller. 35°C ute idag och 28°C i poolen (vilket många här tycker är kallt). SWEET! 


See you later alligator

Så Earl var i Lousiana med jobbet för några dagar, och när han kom hem idag hade han med sig denna: 

EN SKINNAD ALLIGATOR!!!!! Så sjukt. Så i helgen ska det grillas alligator här i huset. Lär bli bra. Har ätit alligator en gång förut, friterad nere på en restaurang på beale street, det var gott smakar som kyckling. Men lite bisarrt är det att ha en hel alligator i en kylbox mitt i köket. 

Annars så har jag skypat med Sara och sedan gick jag & Lisa och fick manikyr. Det är väldigt stort med manikyr här, men detta är första gången jag fått en! Körde på fransk manikyr, för det är sådär sommarsnyggt. Förövrigt försöker jag provpacka och det är KAOZ i mitt rum.

Poolhäng

I måndags kom Anna & Julia hit vid klockan tolv. Vi hängde ute vid poolen, spelade wii och hade kul. Anna åkte hem vid 4 men Julia stannade kvar för att sova över. På kvällen såg vi Footloose som är såndär bra glad film. På tisdag hängde Julia kvar ett tag men åkte hem vid två. Därefter låg jag ute och solade ett tag, det är så underbart att ha pool på baksidan. Det är som att vara på semester varje dag, LYX. Sedan på eftermiddagen stack jag ut och sprang 40 min samt körde abs efter så det kändes bra. Det var faktiskt inte alltför varmt för det var liten vindpust i luften, det är 30-35 grader här. Hur ska jag acklimera mig till Sveriges väder efter detta? Det konstiga kommer nog vara att det är inte så "instängd" (humid) luft i Sverige som det är här i södra Tennessee. Pratade med Pia igår på skype och det är bra att ha någon som går igenom samma sak, jag insåg att om två dagar åker jag hem om två veckor. Hur sinnersjukt är inte det?! Orkar inte ens börja skriva ned alla mina blandade känslor. Kör lite bilder istället: 

Sommarlov / Summerbreak

Updaterar senare med massa bilder men nu väntar poolen & solen.

Golf & Jewish BBQ

I morse steg jag upp vid 7.30 (hurtig) för att följa med Earl, Terrence & Mark till golfbanan. Jag spelade inte, men jag fick slå några bollar. Banan var jättefin och det var 30 grader ute & solen sken. Peaceful. Vi är ju i USA, så självklart var det golfbil som gällde. Väldigt värt måste jag säga, klarade av 18 hål på ca 4 timmar. Måste ju ta en evighet att köra 18 hål om man går?!?! I alla fall så FICK JAG KÖRA GOLFBILEN!!! hahaha, det var jätteroligt. Jag startade vid hål 4 och körde ända till 18e hålet. Lite som min första bil lektion (jag vet det är bara en golfbil men vi kan ju låtsas) så nu är jag taggad på att ta körkort. Men det var roligt att följa med till golfbanan. Blev riktigt sugen på att lära mig spela golf ordentligt. Tog nån enstaka lektion förra våren som gick riktigt bra, läraren sa att jag hade "en naturlig fallenhet för golf" vilken jag inte såg mycket av när jag försökte slå idag. Bollen kom knappt över marken. Så mitt mål för hösten är att ta nån mer lektion (vilket jag vet att ni gärna stöttar & finansierar mamma&pappa) och sedan följa med till golfbanan på helger för att öva. Känner att jag inte riktigt kan vara en del av släkten Löfgren-Westerlund om jag inte spelar golf. 

Lisa jobbar som speciallärare på en liten judisk ortodox skola. Alla som går på skolan bor i ett litet husområde runtikring så alla känner varandra väl. I kväll var Lisa & hennes gamla kollega bjudna på middag hemma hos rabbinen & hans fru, det låter väldigt högtidligt men det var bara en hang out med BBQ och prat. Så jag följde med efter att jag oroat över vad jag skulle sätta på mig då de måste täcka knäna och armågarna. Men eftersom detta inte var en högtid utan bara en hang out kunde vi ha vad vi vill på oss, men man vill ju inte vara respektlös. Så jag hade beige chinos och en t-shirt, fast jag insåg vad många av mina kläder som inte passerar de restriktionerna. Men det var trevligt, dock pratade de mest om människor på skolan som jag inte känner vilket jag inte har så mycket att säga om. Vilket multikulturellt år jag har haft här, gotta love it!!

Girls night & Worldwide peeps

Nija kom hit igår runt klockan sex. Vi chillade ett tag i mitt rum och väntade på att Nessa skulle komma hit men hon är slow så det tog forever. Jag visade Nija runt och hon blev helt facinerad vid Earl's tågbana som han bygger, den fyller upp ett helt rum. Och hon blev kär i vår hund Czar (vilket jag inte riktigt förstår) men det är bättre än rädsla! Vid åtta var iallafall både Nessa & Kendal här så vi åt pizza och pratade för vi har inte setts allihoppa på jättelänge då Kendal är senior och har inte varit i skolan på över 2 veckor, så det var ett kärt återseende! Vi bakade brownies, pratade ännu mera, badade i poolen, spelade apples to apples, skrattade och påbörjade filmen King Kong. En riktig girls night! I morse vakande Ness & Nija upp vid 6.45 och var klarvakna = pratade, så jag vaknade också. Så jag är rätt trött nu...
Nessa & Nija vid tåget

Efter det åkt hem åkte jag på picknick med alla utbytesstudenter som bor härikring (de flesta bor i Mississippi) som åker med ICES. Det var roligt att träffa alla, jag har inte hängt så mycket med dem, dels för att jag bor i Memphis så jag är inte lika nära dem medan många av dem går i samma skola, men också för att jag ofta har annat för mig och hellre umgås med mina amerikanska kompisar är andra utbytesstudener. Men det var roligt att se dem, kände ungefär hälften. Pratade svenska med en kille som bor på Karlaplan (small world) & tränade lite spanska med en kille från Spanien!

Här är mitt första arbete jag gjorde i Art class, det är av Elise, min värdsyster. 

Sleepover

Har hängt vid poolen hela dagen, värt! Ikväll kommer Nija, Nessa & Kendal över på sleepover och imorgon ska jag iväg på piknick med alla andra utbytesstudenter härikring som ett hejdå innan alla åker hem. Sommarlovet har startat!! Kram på er


Bye Bye to the Dirty Dova

Åååååååh vilken bra dag jag har haft!!!! 1st period hade jag Art där jag la en sista touch på min teckning som nu är klar. Lyssnade lite på musik, insöp Cordova och väntade på att klockan skulle ringa. Sedan hade jag Astronomy med Nija & Nessa där vi tog vår exam, vilken jag faktiskt kunde riktigt bra!!! Tänka sig. Så det var ju ett glatt plus! Jag åt lunch med Julia & Milica i ett klassrum och vi pratade XC och det är ledsamt att jag inte kommer vara här för nästa säsong. Därefter gick jag till Dr. Thompsons office, stötte ihop med Rektorn (Ms. Everson) inne på stora kontoret och hon gav mig en KRAM och sa att det varit roligt att ha mig här! hoho ganska cool är jag, liksom 2400 elever på skolan och jag brukar inte prata med henne alls men hon kramar mig. Väl inne på Dr. Thompsons office öppnade han Google Maps och vi tittade på mitt hus på Lidingö, vårt sommarställe i Finland fast jag kunde inte hitta Högsåra, jag tror att ön är övertäckt av ett moln... men vi såg Kimitoön och alla öar runtikring. Han blev chockad över hur mycket öar det är, jag har insett att de flesta här inte vet vad skärgård är! Jag försöker med archipelago men ingen har en aning om vad det är. Sedan visade han mig var han växte upp vilket var mitt ute på landsbyggden här i Tennessee. Hans mamma blev trött på huset som stog brev deras för att det var ruckligt, så hon köpte huset och ordnade en bulldozer att meja ned huset. Sedan blev hon trött på huset på andra sidan, så då köpte hon det & mejade ner det. Sedan köpte hon all land runtikring deras hus så att ingen skulle kunna bo intill dem. Hahahhaaha sjukaste jag hört! Men det påminner väl lite om Högsåra & ute på landet, mest land = bäst. Så kom olika lärare in på kontoret hela tiden så han fick visa & berätta historien minst tre gånger och alla skrattade högt högt. Lite senare kom Sara in efter att hon gjort klart sin matte exam.
Sedan kom Ms. Carrols in och satte sig och pratade med oss och hon var CRAZY!!! Haha, det är första gången jag pratat med henne ordentligt. Hon är lärare på skolan, är svart och ganska typisk med sina gestures, men hon är ca 55-60 så det blir så himla roligt! Hon är jättesnabb i pratet och går från det ena till det andra och utbrister "mm" "yea girl" "oh lord" hela tiden, vad svårt det är att förklara, aja. I allafall så satt vi där och så nämnde någon Sverige och så sa hon "There's supposed to be a Swedish girl at this school" och Sara goes "haha, yea, that's her!" och pekar på mig varav Ms. Harris utbrister "aaaah, oh my goooosh" hahaha. Så berättar hon att hon ska ha en svensk utbytesstudent nästa år som ska bo hos henne. Men oj vad hon inte verkade ha någon koll alls!! Hon ba "what she's only gonna stay with me for a year??" samt att hon har inte berättat för sin man ännu. Och så hade hon en bil tjejen kunde använda och allt, men så sa vi att hon kan inte köra bil här och då säger hon "nooo, i can't drive her everywhere! that's not gonna work" hahahhaha, jag & Sara var dubbelvikta av skratt. Men hon verkade ärligt ha valt en flicka redan från Sverige. Men hon har rest över hela Europa, vartannat år sedan 1990 har hon varit någonstans, så hon har varit i Paris, London, Italien & massa andra ställen. Hon är även den läraren som tar med studenter från skolan varje år på studieresa, t.ex. i år ska de åka till Rom en vecka på våren. 
Sa hejdå till alla mina lärare, fick kram av Coach Loeffler & Mrs. Crostwait osv och det är ledsamt att jag lämnar skolan. Gick ut från byggnaden med Sara & Molly och jag fick en klump i magen kunde riktigt känna att det var sista gången jag gick där och det är så konstigt & sorgset. 
Jag & Dr. Thompson (hahahahhha hans min!!)

Kom hem och bytte om till slitna jeans shorts, schoolspirit tshirt, sandaler och solglasögon på huvudet. Vid sju hämtade Sara upp mig och så åkte vi för att titta på killarnas fotbollsmatch (soccer). Satt och skrattade med alla killar & tjejer och njöt av värmen. Jag älskar sommarkvällar! Vi vann med 4-1, så nu är vi kvalificerade för regionals! Efteråt åkte vi till Sheridan's och åt glass och det var högklassigt gott. Kommer sakna alla värda glasställen här som vi inte har i Svergie!!!

Laglig osv

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TILL VÄRLDENS BÄSTA KLARA SOM FYLLER 18 ÅR!!! HOPPAS (jag vet) ATT DAGEN VAR BRA & UNDERBAR PÅ ALLA SÄTT OCH VIS. WOOOOP WOOOOP LOVE LOVE LOVE

Näst sista dagen

Igår följde jag med Earl & Elise till soccerpractise som hålls på en utomhusområde grön lite park känsla så jag följde med och sprang några kilometer på en slinga som gick runt bland träden, sedan gjorde jag styrka och gick igenom alla muskelgrupper. Så himla skönt! Har inte tränat sedan innan jag blev sjuk och track säsongen är över nu så det har inte varit något som drivit mig men det är skönt att vara igång igen. 

IMORGON ÄR MIN SISTA DAG PÅ CORDOVA HIGH SCHOOL!!!!!!!!! Jag tror det har börjat sjunka in mera nu. Kompisar har skrivit i min årsbok och jag får tårar i ögonen av att läsa allt det fina de har skrivit till mig. Visst finns det mycket jag inte kommer sakna med den skolan, när det gäller administration och regler, men jag kommer sakna ungdomskulturen och den sociala öppenheten så fruktansvärt mycket! Här har jag byggt mig ett liv i snart 10 månader och nu förväntas jag lämna det allt bara sådär? När vi åker iväg som studenter pratar organisationen med oss om hur det ska bli att lämna familj och vänner i Sverige, men de nämner aldrig hur det ska bli att lämna det amerikanska livet man har byggt upp. Imorgon har jag Art på förmiddagen då jag ska hämta hem alla mina arbeten, sedan har jag Astronomy med bästa tjejerna och sist har jag 6th då jag tänker hänga med Sara på kontoret. Känns som en riktigt bra upplägg för min sista dag, förutom att jag egentligen bara skulle vilja gå runt hela skolan och krama varenda människa jag någonsin träffat jättehårt. Men det känns skönt att jag har 3 veckor här nu av sommarlov innan jag åker till Sverige då jag kan träffa kompisar & ha tid. Det är iallafall konstigt hur fort året har gått, det känns som igår när jag kom tillbaka efter jullovet och tänkte att nu är det 6 månader kvar, jättelänge. Så whops är det sista dagen. När jag tittar tillbaka så har jag inte en aning om hur jag klarade första skoldagen, hur jag gick igenom dörrarna till den grovt stora byggnaden (innehållande 2400 pers) eller tog mig igenom alla klasser. Jag minns knappt hur det kändes och jag vet inte hur jag gjorde det, men jag är stolt över det jag har lyckats bygga upp. Jag kan ärligt säga att jag är omtyckt av så många människor på Cordova. Jag är stolt över den personen jag har blivit och det ryktet jag byggt upp. Och det känns bra att kunna säga det.
Bye Bye Cordova

Yearbook!!

Idag fick jag min Yearbook!! Perfekt minne ifrån detta år! Synd att vi inte har sådant i Sveriges skolor. Jag är med först i mitt egna skolfoto där jag ser ut som en 5 åring för att jag har håret i tofs och hade ingen aning om att det var skolfoto, hemsk bild. Sedan är jag självklart med på Crosscountry sidan, tillochmed en bild där jag springer, är med på Track sidan där jag är väldigt koncentrerad under drillsen. Är med i DECA club fotona och sedan en actionpic från korridoren i "student life". Har redan fått flera signaturer från kompisar och ska ordna flera resten av veckan. Här är några bilder jag tog snabbt, kan ordna bättre en annan dag! :) Vårt motto på skolan är då Wolfpack - Friendship, Leadership, Pride & Diversity. Hahahhahhaa lol. 


No we don't

Idag har jag mest jobbat på mitt research paper för engelskan, det är det sista skolarbetet jag gör i engelskan. Kan inte fatta att jag slutar Cordova High på fredag!! Sedan följer 3 veckor av amerikansk sommar och därefter 3 måndader av svensk, finsk & spansk sommar! Kommer bli stenbra!!

Den här tyckte jag var rätt klockren, så typiskt svenskar att tycka att vi är mycket bättre (fast vägrar att erkänna det) och förneka alla problem. Man reflekterar verkligen mycket över kulturer efter ett år i ett annat land. Men kan ju inte låta bli att tycka om svenskar ändå, underligt folk är vi dock.

No people, shoes & race

Igår var det ännu mindre folk i skolan. Redan när seniorsen inte är där är det mycket tommare, men igår var det AP exams som hålls på en annan plats utanför skolan så det var jättetomt i skolan!! Jag tog min Marketing Exam och är rätt säker på att jag satte ett A. Gick till Art under 4th och satt över på lunchen samt att jag hade klassen så spenderade totalt 150 min i bildsalen. Mitt projekt is coming along pretty well. Vi hade en samling i aulan för alla juniors under 7th och de pratade om seniors pictures och andra planer inför nästa år och jag ba "hej jag ska inte gå här". Vi får inte heller ha ryggsäck med oss i skolan nästa vecka, handväskan måste vara mindre än ett A4 papper och alla kommer bli tvugna att gå igenom security (tillskillnad från ca var 7e som de kör vanliga dagar). Jag antar att de vill undvika trubbel sista veckan av eleverna, vad vet jag. 

Idag spenderade jag två timmar för mig själv i gallerian, skönt att shoppa själv tycker jag. Det är lättare att koncentrera sig och få saker gjort. Införskaffade jeans shorts och en söt topp ifrån Forever21, väldigt prisvärt. Lyckades även ÄNTLIGEN hitta mina Toms shoes. Har letat en evighet efter dessa exakta skor!! De är jättepopulära här, enligt mig är det egentligen ganska fula, men av nått skäl vill jag ha dem. Och så hittade jag dem i denna vita virkade modell och de tycke jag var söta men de har varit slutsålda i size 8 överallt!! Har ringt runt och letat, tittat internet och kämpat. Hade gett upp men så idag på lyckoträff hittade jag dom! Tjoho! 
Sedan följde jag med och tittade på Elise's fotbollsmatch i regnet. Väl hemma skypade jag en stund med Pia ochsedan ikväll har det bjudits på crabclaws till middag, det är NASCAR race på tv och min förare Kasey Kahne gör bra ifrån sig så jag ska gå och heja på honom nu. Kramkram

Kinamat med rektor

Idag tog jag End of Course i U.S History, den var rätt lätt. Kändes det som iallafall, sen vet man ju aldrig! Annars såg vi mest på film idag i de flesta klasser. Gick till Art under 4th (med permission av min lärare) och jobbade på mitt projekt i 80 minuter, so lovley! Uppgiften är att göra ett porträtt av sig själv "midjan upp" och sedan ska resten vara någon slags kreatur. Så det är "half person, half creature". Jag gör mig själv som en uggla, så mitt ansikte & överkropp i mitten och sedan brer vingar ut sig bakom. Jag älskar att bara sitta där i lugnet och flyta in i en egen värld och bara rita. 

Dr. Thompson bjöd Sara & Kean som är hans två "office workers", lite som hans "assistenter", på Bubble Tea idag vilket är en kinesisk restaurang. Så bjöd han med mig med! Bara för att jag är så poppis, haha jag är inte ens office worker. Så efter skolan åkte jag & Sara till Bubble Tea och mötte upp dem. Han beställde in en massa förrätter som vi skulle prova, soppa, udda vårrullar, nån pork sak, krabbknyten m.m. och allt var jättegott. Det var riktigt roligt! Han är crazy, som många andra härliga lärare här. Han är liksom vår vice rektor men jag har haft många av de mest interessanta disskutoner här i USA med honom, han är väldigt outspoken. Så kom vi in på prat om Kina, då de mesta vi pratade om var olika folkslag, raser, kulturer & habits., och vi pratade om att de bara kan ha 1 barn. Och Sara visste inte det! Hon visste inget om att det är överbefolkat, att de inte får ha mer än ett barn, att flickor blir borttagna pga att de inte är fysiskt lika starka MED MERA. Så de ledde till ännu mera & jag fick förklara en massa. Men det är så fel, jag har lärt mig allt detta & mycket mer om globala frågor sedan tidigt i högstadiet!! Det är allt vi diskuterar i skolan. Här har de ingen aning, många vet knappt något om förintelsen, liksom inget mer än att det hände. Skolan är verkligen otillräcklig här, och sedan håller inte nyheter eller nutidsdisskutioner en stor roll i samhället till heller. 

Men nu ska jag sova, är jättetrött! Fredag imorgon, hur går tiden så fort?! Tack alla ni som kommenterar! Det gör mig glad varje gång jag tittar in & hittar en kommentar!! Det motiverar mig att fortsätta skriva, så keep up the good work!! Bara en månad kvar så passa på att kommentera & fråga om det är något. KRAM

English EOC & Nowhere to be

Idag hade vi End of Course test i Engelska. Det var på läsförstålse, grammatik och ordförråd. Provet var 2,5 h. Det var rätt svårt, enligt mig. Många andra tyckte det var rätt lätt, men sedan är ju jag foreign också. Det är konstigt, för i Sverige brukade läsförståelse alltid vara min starka sida, både i svenska & engelska, men här är det inte det längre då spåket är mer avancerat men ändå förväntat att förstås lätt. Vilket självklart är förståeligt men det är ovanligt/bakvänt för mig. Efter gick vi till 4th period, vilket är Astronomy för mig, där vi numera är 6 personer då alla seniors slutade skolan i fredags. Väldigt tomt! På lunchen gick vi runt i skolan för vi har nowhere to be. De tillåter inte oss att sitta utomhus längre, eller i foajérn, vi måste alltså sitta i cafeterian. Vilken är hemsk!! Luktar förjävligt, är smutsigt och fullt av skrikande ungar. Här är en bild där jag uttrycker mina känslor för cafeterian på Cordova High: 

I både 6th & 7th period ser vi på filmen Freedom Writers. Den handlar om en skola en skola som var högt rankad i betyg men efter två år av ett invandringsprogram har nivån sjunkigt rejält. De kommer en ny lärare till skolan och hon börjar jobba med sin klass och de olika grupperna & gängen där. Rätt förusägbar är den, men den har verkligen har fångat mig! Jag tror jag uppskattar & förstår den mer nu än vad jag skulle gjort förut efter att ha gått på Cordova, filmen är kanske ett värre exempel men det finns många likheter med roller & åsikter i filmen till Cordova. Troligen varför våra lärare visar den! 

Här är vi i korridoren, ingen sitter egentligen någonsin ned i korridoren (det finns inte plats man blir trampad på) men här satt vi i korridoren under lunchen förra veckan. Liana, Megan, Jag & Nessa.

Svenskhelg!

HEJ. Nu är jag tillbaka på Tennessee mark. Vi kom hem igårkväll efter en lång bilresa i Earl's Truck, vilken jag ÄLSKAR att åka i... om jag sitter i framsätet!!! Med mina 173 cm är jag inte riktigt byggd för baksätet, ryggsätet är spikrakt, "huvudkudden" är vid mina skulderblad och sätet slutar vid mitten av mina lår. Tur att det är bra musikanläggning iallafall. På kvällen hade Elise en cermoni med flickscouterna som vi gick på, sedan damp jag i sängen och idag har det vart skola med End of Course Test i Algebra vilket är värt 25% av ens betyg, vilket betyder att det kan få en att faila klassen om man har ett C (vilket bra upplägg där -.-). Men det kändes ok.

Skälet till att jag var hos Pia i helgen var att mina vparents skulle till Talladega vilket är ett jättestort NASCAR race, de bor i husvagn och hela kittet. Smått oseriöst men säkert kul. Efter frukost på the Huddle House (åh jag älskar verkligen amerikansk frukost yumyum!!) så släppte de av mig i Alabama runt klockan 11 med Pia's värdmamma Sandy. Vi bestämde oss för att åka direkt till Pias skola fastän det bara var lunch tid, så när vi gick in i skolan kom Pia gående i korridoren och blev jättechockad att se mig så det var himlans roligt och det blir världens bamsehug! Alla stirrade på mig och undrade vem jag var då skolan är så liten, vilket är så annorlunda från min skola där en ny människa skulle osynligt försvinna in i mängden. De ordnade så att jag fick följa med Pia resten av dagen på hennes lektioner. Och vilken chock jag fick efter att ha varit ett år på strikta Cordova High! Mina ögon nästan föll ut när jag såg elever äta glass på lektionerna, lämna klassrummet mitt i lektionen och komma in försent utan ett intyg. Alla var jättetrevliga och presenterade sig för mig och alla trodde att vi var systrar men då fick vi förklara att vi är "bestfriends from Sweden" och de tyckte alla var toppen. På eftermiddagen hade de en Talangjakt och där fanns måååånga talanger må jag säga!! Haha, kanske inte, men amerikanarna ska ha cred för att de alltid vågar köra järnet & uppträda! Efter att deras oklara bell ringde så visade de runt mig på skolan och sedan åkte vi till huset. Därefter åkte vi och åt Mexikanskt vilket satt bra vid klockan 4 då jag inte ätit sen klockan 9! På kvällen åkte jag, Pia & hennes värdsyster Kelly och såg The Lucky One, vilket kanske kunde ha varit en fin film haha men jag och Pia sågade ner den rätt rejält med vår svenska syn! Men Zac Efron var snygg så det var värt.
Jag har så härligt redface på denna bild. Vet inte varför, men bjuder på den ändå. 

Lördag steg vi upp för att åka till en cookout med de andra utbytesstudenterna i Alabama. Den hölls i ett jättefint naturområde men PANIK vad var VARMT det var!!! Höll på att smälla av. Där hängde vi iallafall i cirkus 4 timmar, vi pratade med de andra studenterna och de grillades hamburgare och annan mat. De lekte även en lek om hur bra värdfamiljerna & studenterna känner varandra efter ett år. Jag hade ju ingen familj där att spela med, men vad roligt det var att titta på! Jag satt själv och funderade ut vad jag skulle svarat och ifall jag trodde att vi skulle fått rätt/fel! De gick till så att 4 studenter fick gå iväg, så fick deras respektive föräldrar svara på några frågor, så kom barnen tillbaka och så fick de samma frågor och så fick de svara rätt svar, och sedan fick man poäng ifall förälder & barn svarade samma sak. Det var frågor som: "What's the students/parents favourite band?" "What's a bad habit one of the parents/the student have?" "What is the hardest food to keep in stock for the student?" "What's an expression the student has picked up on?" "What's the thing the student has bought here that he/she will cherish the most to take home?"


Vid tre tiden rullade vi tillbaka till huset. Och AC is a beautiful thing!! På eftermiddagen kom Klara över, Pias bästavän här som är utbytesstudent från Sverige med, hon bor i Uppsala och har världens bästa dialekt. Så det var roligt att höra alla deras historier om knäppa Alabama. På kvällen åkte vi in till Birmingham för att gå på The Crawfish Boil som är en utomhus konsertfestival. Vi stog och väntade en evighet på att Snoop Dog skulle spela, men sedan kom han ut och det var nog en av de sjukaste upplevelserna jag vart med om. Han inleder hela konserten med att ropa "How many of y'all are smoking weed tonight??" och hela pubilken jublar och sträcker upp händerna.
I söndags hängde vi runt huset, tog en promenad och lite så. I eftermiddagssolen satt Jag & Pia ute i hammocken i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så härligt hur amerikanska & öppna vi har har blivit efter detta år och hur vi kan relatera till varandras upplevelser. Vi gjorde även en egen variant på spelet från i lördags om hur väl vi känner varandra, och måste säga att vi båda gjorde riktigt bra ifrån oss! 

Måndag morgon gick Pia till skolan, i ett virrvarr av dröm och vakenhet kramade jag henne hejdå och sa "ses i Sverige". SÅ KONSTIGT. Blandade känslor, allt är bakvänt och uppochned. Sedan skjutsade Sandy in mig till Birmingham där jag mötte upp värdis och vi rullade tillbaka till Memphis.

Off to Bama town

Åker till Alabama över helgen och bor hos Pia! HA DET GOTT

Sommar påväg

Skolan börjar lida mot sitt slut och det märks. I 4th period hade vi ingen lärare så vi fick gå till the gym, där vi fick sitta och svettas utan AC ett tag. Sedan blev vi utkastade och vart tvugna att gå till B lunch så vi gick utomhus som vanligt, men sedan blev vi inkastade därifrån med för vi får tydligen inte äta ute längre. Så vi gick tillbaka till gympasalen men där vi fick vi inte vara, så vi gick till vårt 4th period klassrum igen och väntade och sedan kom tillslut vår lärare. Så satt vi i klassrummet i 10 minuter och sen ringde klockan och då skulle vi på lunch igen, men vi hade ju redan varit på lunch, och vi hade ingenstans att vara för vi får inte vara ute och vi har inget bord i cafeterian längre samt att där vill man inte vara så vi satt i korridoren utanför klassrummet. Men det får vi ju inte egentligen, så då fick vi förklara det för alla lärare som passerade, fast de flesta brydde sig inte. Då gick jag runt och tänkte att om jag hade varit i Sverige hade jag legat i gräset i centrum nu med en glass i handen för det är vad vi brukade göra på sommarhåltimmar.
Alla stressar för att lämna in sina sista inlämningar, exams och end of course testing börjar snart och jag har noll ork att göra något skolarbete då det ändå inte tillgodoräknas för mig. Så jag gör allting lite halvhjärtat för det handlar ändå bara om att ta mig igenom dessa 3 veckor. Jag vet att nästa år kommer bli ett rent helvete när det gäller plugg så det väl nyttigt att prioritera icke-stress när det väl går. Let's not stress until I have to. 10 skoldagar. No prob.

I helgen ska jag till Pia och det ska bli megabra. Det har liksom krypit upp på mig och jag har inte insett att det var så nära som det var. Jag är redo för sommar, jätteredo.

SÖNDAG

I söndags hämtade Mamma & Pappa upp mig runt 10 igen, då jag drog med dem till IHOP, vilket måste vara en av mina favoritställen här i Amerika. De har världens godaste pannkakor, jag äter alltid samma sak, de kallas Cinn-a-stack och är som en blandning mellan pannkakor och kanelbullar med glasyr. To die for. Till det får man hasbrowns, bacon och scrambled eggs. MUMS. Helmätta åkte vi till gallerian där jag visade hur det såg ut, jag fick mig ett nytt Proactive kit och lite så. Efter nån timme rullade vi till Cool Bliss som är ett glasställe där vi satt ute i solen och njöt lite. Sedan åkte vi tillbaka till huset och satt ute på baksidan med Lisa, Earl & Elise vid poolen som vilken söndag som helst. Till middag blev det hemgrillade steaks som slår alla BBQ ställen i Memphis. På kvällen åkte Mamma & Pappa iväg med en hög av mina saker som kan åka i förväg till Sverige. Lite blandade bilder från lördag & söndag:
The maaall
Utanför "mitt" hus
Genom fönstret till entrén till min skola!! Security tullarna på sidorna.
Spårvagn
Shelby Farms Trails

LÖRDAG

I lördags morse hämtade Mamma & Pappa upp mig vid 10 snåret. Då åkte vi till min skola och tittade, vi gick runt byggnaden, tittade in i fönstrena och kollade på track banan. De tyckte att skolan var väldigt stor, och det är den ju. Därefter åkte vi till Shelby Farms och jag visade lite av naturen där jag tränade Crosscountry, ett av mina favoritplatser här i Cordova. Till lunch blev det favorit tacosaladen på La Hacienda, ett litet mexikanskt hak här i närheten. Mätta och fulla rullade vi downtown där vi strosade runt på Beale street bland all Blues musik och BBQ rök. Vi tog spårvagnen och tittade på Civil Rights Museum där jag inte hade varit ännu, vi gick ned till floden och så tittade vi i sovenir butiker fast det blev inga inköp. Vid middagstid mötte vi upp Lisa, Earl & Elise för att äta middag på Rendevouz som är en av de kändaste restaurangerna i Memphis. Den ligger på en liten bakgata och ser ut som ett riktigt mystiskt hål i väggen, men så kommer man in och det är jättestort och härligt inrett. Ribs är det man äter och de serveras på papperstallrik utan bestik vilket var lite knepigt för mamma men gott var det. RSS 2.0