Sweden!

Nu är jag tillbaka i Sverige. Hemma. Hemma? Ja absolut, fast jag har ju ett till hem. Det har varit ett förvirrande ord under hela året. Jag använder mig alltid av lulliga uttryck som "back" och "house" istället. Kan man ha två hem? Ja. För från och med nu har jag det. 

Efter att jag bloggat klart i New York hittade jag en norsk tjej att prata med, det var roligt att höra hennes historier samt prata igenom mitt egna år och jämföra intryck och upplevelser. Så timmarna gick lite snabbare! Flygresan gick bra, lyssnade mest country musik och sov en del. Steg av flygplanet i Stockholm i mina cowboy boots och konstaterade att luften är mycket friskare här. Det var konstigt att komma in i Svenska arean, t.ex. pratade alla flygvärdinnor på svenska men jag svarade automatiskt på engelska. Likaså när jag skulle visa passet, "thank you" slapp ut istället för "tack". Gick för att hitta mitt bagage men det kom aldrig, panikade nästan eller jag höll mig faktiskt rätt lugn, pratade med en dam ifrån Baltimore som var här på semester! Var roligt att prata engelska & med en snäll amerikan. Gick till infodisken och det visade sig att mitt bagage hade skickats till Oslo i Norge istället, så det kom hit några timmar senare istället. Jag var bara glad att det inte var borttappat!! 
Mamma, Pappa & Niklas mötte mig på flygplatsen och jag fick kramar av allihoppa. Det var roligt att se dem, såg ju mamma & pappa för en månad sen så det var speciellt roligt att träffa Niklas för vi har inte sett på lääänge!! Vi åkte genom gröna stockholm till vårt huset och när jag steg ur bilen rusade mina bästavänner Karin & Klara fram och överraskade mig och gav mig bamsekramar. Så underbart att se dem igen!! Sedan stannade alla över på frukost, de ordnade en mix av amerikanskt & svenskt med american pancaces samt rågbröd, kalles kaviar & jordgubbar!

Vid två tiden kom släkten hit och det blev kaffe, tårta & prat om USA! Kul att se alla igen, ovanligt men ändå så välkänt! Jag var lite förvirrad hela dagen men jag lyckades kämpa emot jetlaggen och hålla mig vaken så det var riktigt bra. Det är roligt att vara hemma & underbart att träffa alla saknade människor igen. Jag saknar USA och alla människor, det är inte ihållande, det är mer som att bara för en sekund ibland slår det mig att jag inte är där och det känns. Men annars så is Sweden growing on me so to say, det blir roligare för varje dag. Och att jag åker till Spanien på resa med bästavännerna om en vecka gör allting ännu bättre & taggat!!

Jag har fått min julklapp som är en iPhone och jag är helt facinerad, lycklig & besatt!! Det som är coolt är att jag har what'sapp där jag kan prata med alla mina amerikanska vänner precis som chatt/sms. Dagens teknik (för att låta bildad & vuxen) gör allt lättre, det går ju att hålla kontakten nu lättare än vad det gjorde förr som när min mamma var utbytesstudent. Men det kommer bli en omställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0