Sunny sunday & tankar om USA

I söndags skulle första officiella NASCAR racet köras, men det regnade i Florida där de var så det blev uppskjutet timme för timme. Terrence & Keleka kom över ändå och hängde, jag pluggade Algebra som faktiskt är rätt kul, och vädret var SÅ FINT. Lilla svensken i mig kunde inte hålla sig borta så jag satt ute i solen och njöt, senare kom alla andra ut med och det ena ledde till det andra och Earl & Terrence sprang över poolöverdraget och som vi skrattade, det finns en film som jag vill lägga upp men jag har den inte så får se om jag kan lösa det. På kvällen serverades det steak & grits. Grits är något väldigt amerikanskt söderligt, tror det är någonslags corn, det är iallafall vitt och ser ut som gröt, rätt konstig konstistens samt att i mosas det ner massa smör och ost och oftast äts det till frukost. Jag prövar vanligtvis ALLT, men det tog en lång tid innan jag provade grits! Men efter att ha ätit det några gånger är det rätt gott! Som mitt mat motto; "det kan inte vara hemskt", ingen mat är ÄCKLIG, kanske är det inte ens favorit men det är aldrig äckligt. Det är härligt hur södern har sin egna matkultur, efter 17 år i Sverige har jag fortfarande inte kunnat identifiera sveriges matkultur.... potatis? 

Notera hur jag gosar med Czar på denna bild!! Sällan man ser kan jag säga. Jag & hundarna har inte bästa relationen direkt, den är snarare obefintlig. Men ibland kan han vara snäll. 

En av mina närmaste vänner ifrån Sverige, Pia, är utbytesstudent i Alabama nu. Det är så intressant att se hur otroligt olika upplevelser vi går igenom. Jag läste ett inlägg hon skrev härom dagen om kulturen där och hur otroligt inskränkta de kan vara ute på landet! Jag har ju i motsats hamnat i kulturens absoluta mittpunkt. Det är ca 13% svarta i hela usa, i Memphis är det 62%. Det är 16% hispanic i usa, i Memphis 5%. Nu handlar det ju inte bara om färg eller bakgrund, efter att ha spenderat snart ett år här kan jag ärligt säga att jag ser människor för personligheten och inte etnicitet. Jag älskar att vara här i all blandning av kulturer. Det jag vill ha sagt är väl att det är så otroligt olika överallt! De flesta är inte lika inskränkta här, dock finns det mycket okunskap!! Den bilden som visas av USA på tv och verkligheten är så olika. Efter att ha åkt genom sydstater som Mississippi, Arkansas, Tennessee & Alabama har jag även sett de små städerna som ligger mitt i ingenstans, trasiga trähus med en trasig truck. Oj vad förvirrande detta blev men jag vill väl bara få fram att det är olika var man är i USA. Allt är inte illa. Och jag är glad att jag kan vara med och uppleva allt det här, och jämföra upplevelser med någon annan, för det är lättare att relatera när man är i landet det handlar om. Rörigt. Jaja, älskar ändå många saker med detta knäppa land.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0