Helhelg!

I fredags var jag hemma med Elise och såg på Lejonkungen. Jag har aldrig sett hela lejonkungen, vilket de flesta jag möter tycker är helt ofattbart så jag tyckte att det var dags att se den. För jag tittade bara på Mumin och Astrid Lindgrens sagor när jag var liten, hahah. Men den var bra! Jag älskar musiken. Det konstiga är att jag har hört alla låtar förut, men på svenska, så det är lite förvirrande att höra dem på engelska nu.
Juste, Dr Thompson sa att jag borde bli ett Minnesota Vikings fan efter som att jag är svensk = viking!! Så han kollade upp lite tröjor på internet som jag borde köpa. Haha, så jag berättade det för Lisa och Earl, och Earl lägger kommentaren att han har ju en Vikings tröja för att han brukade vara ett vikings fan. Så ur gaderoben kommer en tjocktröja som jag får (stjäl), så nu är jag Vikings fan! Vilket är ett proffessionellt fotbollslag vilket gör att det inte krockar med min hängivenhet till Alabama Collage fotbollslag.

I lördags vaknade jag upp med förskylning, inte oväntat efter att vi sprang i regnet! ovärt. Jag orkar inte vara sjuk, men det är bara att kämpa igenom. Försökte mig på att locka håret med plattång som jag har velat lära mig i evigheter, men det verkar inte vara min grej eller så behöver jag bara mer träning! Vid 2 åkte vi till gallerian för att möta upp min area rep och ett gäng andra utbytesstudenter. Vi var runt 8 pers, en svensk, två danska killar, en tjej från slovakien, en tjej från schweiz och några till. Jag hängde mest med svenska Linda ifrån Uppsala som bor här i Southaven 40 min bort, jätteroligt att prata lite svenska igen och skratta åt svenska skämt! Svensk ironi humor. Inte många amerikanare förstår ironi har jag märkt, och sverige är ju landet av sarkasm så det blir lite konstigt som svensk i amerika ibland. Sedan skulle vi mötas upp på Dillard's vid 4 för att de skulle åka hem, men då säger med area rep att en kille från Danmark vill komma och säga hej först, så vi väntade där i 45 min (lite oplanerat). Så kom han och hans amerikanska kompis eller värdbror och så presenterar han sig som dansk. Jag säger något till Linda på svenska och han vänder sig om och börjar prata på svenska till mig! Hahaha, blev jätte chockad. Det visade sig att hans mamma är svensk så han kan både svenska och danska. 

På kvällen var det som en smygstart på NASCAR säsongen. Earl & Lisa är stora NASCAR fans, och jag har väl varit rätt skeptisk. För tanken av att titta på bilar som kör 50 varv runt en bana verkar inte så kul. Men de sa åt mig att välja en förare att heja på för då blir det roligare. Jag ger allt en chans, och ska man göra något så får man gå in för det ordentligt, för det blir roligare så! Så jag googlade förare och valde mig Kasey Khane, mest för att han var en av de sötaste förarna men han verkar rätt bra också! Så nu är jag NASCAR fan!!! Första riktiga racet på söndag. 

Söndag morgon startades med hemgjorda american pancaces, sedan skypade jag en stund med mina kära föräldrar. Vid 2 gick vi över till Terrence´s då han och Breanna (hans frus systers mans barn) hade ett gemensamt födelsedagskalas. Vädret var som en bra vårdag i sverige och jag kunde sitta ute lite för en gång skull. Åt grillad kyckling och skrattade en hel massa vid ett tillfälle. Sedan ringde Sara så hon kom förbi och så frågade hon om jag ville komma med hem till henne, så jag lämnde kalaset åkte följde med hem till henne där April och Molly väntade. Sedan kom även Abby och Heidi över. Vi satt i soffan och pratade mest hela kvällen först med hennes föräldrar och sen bara vi, jag skrattade högt hela kvällen. De är så underbart högljudda och glada ibland amerikanare!
Bild från i vintras på mig, abby, sara, molly och april. (måste bli bättre på att fota)

Sov gott och skönt som en strock! Startade morgonen med att titta på Breaking Dawn med Lisa, Elise och Keleka. Vid 11.30 kom Julia och hämtade upp mig, vi åkte till Wolf River Trails där vi mötte upp Milica för att springa. De är de löpning spåren som vi brukade springa lördagmorgnarna under crosscountry säsongen, och åh vad jag har saknat dem!! Jag älskar att springa i "skogen". Vi sprang the yellow trail som slingrar sig längs med floden, ett smalt sandigt här och var spår som är i sol och skugga om vartannat. Kunde haft shorts på mig för att det var så bra väder! Vi körde 6 miles och jag och Julia sjöng igenom alla låtar vi kan av OneDirection. Sjukling som jag är var det kanske inte bästa springturen, men jag är glad att bara vara ute i naturen! Därefter åkte svettiga till Panera Bread och åt Tomat & Mozzarella Panini, har saknat sådan typisk café mat! Svårt att hitta här, men det man lever på i stockholms innerstads caféer.

Bild på mig och Julia ifrån xc säsongen. 
Håll alla fingrar krossade för mig för att jag ska bli frisk och jag hoppas att allt är bra med er!

Kommentarer
Postat av: Niklas

fingers crossed

Härligt med lite motorssport! Jag kan dock hålla med om att Nascar kanske är lite segt, de körs ju faktiskt bara runt i en ring, jag tycker Formel1 är roligare om jag måste välja.

Men de klart de inte är samma grej i USA då det inte finns nått formel1 stall därifrån!Men du har helt rätt i att man ska ge allting en chans! :)

2012-02-21 @ 08:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0