Tisdag 2/28

Inte mycket speciellt som hände idag i skolan. Lektionerna vandrade på i samma ordning. Har gjort en sketch i Art som är från ett helkropps fotografi av mig, och nu fört över det till ett större papper då vi ska måla. Ska bli riktigt kul, men kommer bli svårt! Efter att haft Art varje dag har verkligen insett hur mycket jag älskar att rita och måla, eller framför allt rita. Jag älskar att ha en bild att rita av och sedan skugga och få det så verkligt som möjligt. Dock tycker jag inte om att rita på fri hand. I U.S Histroy pratade vi om skjutningen av John F. Kennedy och det är riktigt intressant! Jag har väl aldrig hört mer än att han blev skjuten men vår lärare berättade hela fallet och vi tittade på videosar från skjutningen, riktigt mysterium är det men intressant! Förövrigt är det sjukt vilken bubbla man är i är. Jag försöker läsa nyheter på internet men det är svårt att komma ihåg, i Sverige får jag det överallt, vi diskuterar det i skolan, hemma, med vänner & bekanta. Här har inte många tidning, de vanligaste nyheterna på TV är lokalnyheter och i skolan är det none whatsoever info om världen. Så jag missade HELT att Victioria var gravid, men det var ju kul med en prinsessa. I höstas missade jag även när flera stora ledare i världen dog. Nu är jag precis hemkommen från track practice, ligger på min gosiga Alabama filt, lyssnar på musik och har inga läxor så det är rätt ok! Här är en suddig bild från när jag var med utbytesstudenterna förra helgen.
Danmark, Schweiz, Sverige, Sverige, Amerika, Danmark och foto av Slovakien.

Sunny sunday & tankar om USA

I söndags skulle första officiella NASCAR racet köras, men det regnade i Florida där de var så det blev uppskjutet timme för timme. Terrence & Keleka kom över ändå och hängde, jag pluggade Algebra som faktiskt är rätt kul, och vädret var SÅ FINT. Lilla svensken i mig kunde inte hålla sig borta så jag satt ute i solen och njöt, senare kom alla andra ut med och det ena ledde till det andra och Earl & Terrence sprang över poolöverdraget och som vi skrattade, det finns en film som jag vill lägga upp men jag har den inte så får se om jag kan lösa det. På kvällen serverades det steak & grits. Grits är något väldigt amerikanskt söderligt, tror det är någonslags corn, det är iallafall vitt och ser ut som gröt, rätt konstig konstistens samt att i mosas det ner massa smör och ost och oftast äts det till frukost. Jag prövar vanligtvis ALLT, men det tog en lång tid innan jag provade grits! Men efter att ha ätit det några gånger är det rätt gott! Som mitt mat motto; "det kan inte vara hemskt", ingen mat är ÄCKLIG, kanske är det inte ens favorit men det är aldrig äckligt. Det är härligt hur södern har sin egna matkultur, efter 17 år i Sverige har jag fortfarande inte kunnat identifiera sveriges matkultur.... potatis? 

Notera hur jag gosar med Czar på denna bild!! Sällan man ser kan jag säga. Jag & hundarna har inte bästa relationen direkt, den är snarare obefintlig. Men ibland kan han vara snäll. 

En av mina närmaste vänner ifrån Sverige, Pia, är utbytesstudent i Alabama nu. Det är så intressant att se hur otroligt olika upplevelser vi går igenom. Jag läste ett inlägg hon skrev härom dagen om kulturen där och hur otroligt inskränkta de kan vara ute på landet! Jag har ju i motsats hamnat i kulturens absoluta mittpunkt. Det är ca 13% svarta i hela usa, i Memphis är det 62%. Det är 16% hispanic i usa, i Memphis 5%. Nu handlar det ju inte bara om färg eller bakgrund, efter att ha spenderat snart ett år här kan jag ärligt säga att jag ser människor för personligheten och inte etnicitet. Jag älskar att vara här i all blandning av kulturer. Det jag vill ha sagt är väl att det är så otroligt olika överallt! De flesta är inte lika inskränkta här, dock finns det mycket okunskap!! Den bilden som visas av USA på tv och verkligheten är så olika. Efter att ha åkt genom sydstater som Mississippi, Arkansas, Tennessee & Alabama har jag även sett de små städerna som ligger mitt i ingenstans, trasiga trähus med en trasig truck. Oj vad förvirrande detta blev men jag vill väl bara få fram att det är olika var man är i USA. Allt är inte illa. Och jag är glad att jag kan vara med och uppleva allt det här, och jämföra upplevelser med någon annan, för det är lättare att relatera när man är i landet det handlar om. Rörigt. Jaja, älskar ändå många saker med detta knäppa land.

The Smoky Mountains!

I torsdags hade jag en bra kort skoldag! Avklarade några prov, pratade med kompisarna och blev utcheckad vid lunch. Det var 80°F ute vilket är ca. 26°C, helt ofattbart i Februari men så skönt! Åt Taco Bell (mitt favorit fastfood place) till lunch och därefter packade vi alla in oss i bilen för att ta oss 7h nordöst i Tennessee. Tennesse är en riktigt stor stat har jag insett! Men bilresan var inte alls så hemsk som jag befarat! Jag har iochförsig alltid tyckt om att åka bil, jag finner det rätt avslappnande. Väl framme i bergen checkade vi in på hotellet och åt middag på Outback. Nästa dag var det lite ljusare ute så man kunde se hur det såg ut! Det var jättevacket, dock synd att det inte var någon snö. Fjällen gör sig lixom bäst i antingen snö eller grönska. Jag insåg att jag har saknar fjällen dock. Vi åt amerikansk frukostbuffé jättegott och sedan vid 1.30 hade Elise sitt gymnastics meet. Hon gjorde jättebra ifrån sig! De tävlar individuellt i beam, bars, floor and vault, så lite annorlunda från truppgymnastik. 

Hotellet vi bodde på var en "waterpark", så vi gick till the indoor waterpark på kvällen. Vilket var som ett äventyrsbad!! Haha, men det var riktigt roligt. Väldigt mycket små barn dock. Men det fanns en helt galen vatten rutschbana som var som en riktig bergochdalbana med stup och snurr och allt och det var roligt!! Spenderade sedan en låååång stund i bubbelpoolen utomhus, tittade på stjärnorna och såg ett stjärnfall and made a wish. Damp ned i sängen och sov länge länge. Idag tog vi bilen hem igen och jag tittade på Forrest Gump. Har sett den förut men det var roligt att se den nu igen med amerikanska ögon! T.ex. när han blir footballs spelare så spelar han för University of Alabama som är det laget vi håller på!! Coolt. Förstår även mer småsaker efter att ha läst U.S. History i skolan (kul att den kunskapen kom till användning). Konstigt hur man kan se samma film och märka nya saker varje gång. 

Tog NOLL bilder denna helg, JAG MÅSTE SKÄRPA MIG, den enda bilden jag tog var en grattis på födelsedagen önskning till bästa Mamma hemma i Sverige. Så jag tillägnar detta inlägg till dig mamma och lägger upp bilden igen! GRATTIS hoppas att dagen var bra även om den var lite annorlunda! 


8 h rullande

I morgon ska vi åka till Sevierville som ligger uppe i the smokey mountains i nordöstra Tennesssee. Det är 8 timmar bilresa dit, så bortsett ifrån att åka till Åre är väl det den längsta bilresan jag gjort. Vi är inte särskilt bilresande vi löfgrenare. Ser inte direkt fram emot bilresan men ska inte vara negativ, the smokey mountains ska ju vara fina har jag hört. Skälet att vi åker dit är iallafall för att Elise har ett gymnastics meet på fredagen. Sedan på lördag bilar vi tillbaka till Memphis igen.
Så jag kommer inte ha tillgång till internet och bloggning, men uppdaterar på söndag igen. Tänker på er alla!
Elise med ballong frosty från i julas.

Helhelg!

I fredags var jag hemma med Elise och såg på Lejonkungen. Jag har aldrig sett hela lejonkungen, vilket de flesta jag möter tycker är helt ofattbart så jag tyckte att det var dags att se den. För jag tittade bara på Mumin och Astrid Lindgrens sagor när jag var liten, hahah. Men den var bra! Jag älskar musiken. Det konstiga är att jag har hört alla låtar förut, men på svenska, så det är lite förvirrande att höra dem på engelska nu.
Juste, Dr Thompson sa att jag borde bli ett Minnesota Vikings fan efter som att jag är svensk = viking!! Så han kollade upp lite tröjor på internet som jag borde köpa. Haha, så jag berättade det för Lisa och Earl, och Earl lägger kommentaren att han har ju en Vikings tröja för att han brukade vara ett vikings fan. Så ur gaderoben kommer en tjocktröja som jag får (stjäl), så nu är jag Vikings fan! Vilket är ett proffessionellt fotbollslag vilket gör att det inte krockar med min hängivenhet till Alabama Collage fotbollslag.

I lördags vaknade jag upp med förskylning, inte oväntat efter att vi sprang i regnet! ovärt. Jag orkar inte vara sjuk, men det är bara att kämpa igenom. Försökte mig på att locka håret med plattång som jag har velat lära mig i evigheter, men det verkar inte vara min grej eller så behöver jag bara mer träning! Vid 2 åkte vi till gallerian för att möta upp min area rep och ett gäng andra utbytesstudenter. Vi var runt 8 pers, en svensk, två danska killar, en tjej från slovakien, en tjej från schweiz och några till. Jag hängde mest med svenska Linda ifrån Uppsala som bor här i Southaven 40 min bort, jätteroligt att prata lite svenska igen och skratta åt svenska skämt! Svensk ironi humor. Inte många amerikanare förstår ironi har jag märkt, och sverige är ju landet av sarkasm så det blir lite konstigt som svensk i amerika ibland. Sedan skulle vi mötas upp på Dillard's vid 4 för att de skulle åka hem, men då säger med area rep att en kille från Danmark vill komma och säga hej först, så vi väntade där i 45 min (lite oplanerat). Så kom han och hans amerikanska kompis eller värdbror och så presenterar han sig som dansk. Jag säger något till Linda på svenska och han vänder sig om och börjar prata på svenska till mig! Hahaha, blev jätte chockad. Det visade sig att hans mamma är svensk så han kan både svenska och danska. 

På kvällen var det som en smygstart på NASCAR säsongen. Earl & Lisa är stora NASCAR fans, och jag har väl varit rätt skeptisk. För tanken av att titta på bilar som kör 50 varv runt en bana verkar inte så kul. Men de sa åt mig att välja en förare att heja på för då blir det roligare. Jag ger allt en chans, och ska man göra något så får man gå in för det ordentligt, för det blir roligare så! Så jag googlade förare och valde mig Kasey Khane, mest för att han var en av de sötaste förarna men han verkar rätt bra också! Så nu är jag NASCAR fan!!! Första riktiga racet på söndag. 

Söndag morgon startades med hemgjorda american pancaces, sedan skypade jag en stund med mina kära föräldrar. Vid 2 gick vi över till Terrence´s då han och Breanna (hans frus systers mans barn) hade ett gemensamt födelsedagskalas. Vädret var som en bra vårdag i sverige och jag kunde sitta ute lite för en gång skull. Åt grillad kyckling och skrattade en hel massa vid ett tillfälle. Sedan ringde Sara så hon kom förbi och så frågade hon om jag ville komma med hem till henne, så jag lämnde kalaset åkte följde med hem till henne där April och Molly väntade. Sedan kom även Abby och Heidi över. Vi satt i soffan och pratade mest hela kvällen först med hennes föräldrar och sen bara vi, jag skrattade högt hela kvällen. De är så underbart högljudda och glada ibland amerikanare!
Bild från i vintras på mig, abby, sara, molly och april. (måste bli bättre på att fota)

Sov gott och skönt som en strock! Startade morgonen med att titta på Breaking Dawn med Lisa, Elise och Keleka. Vid 11.30 kom Julia och hämtade upp mig, vi åkte till Wolf River Trails där vi mötte upp Milica för att springa. De är de löpning spåren som vi brukade springa lördagmorgnarna under crosscountry säsongen, och åh vad jag har saknat dem!! Jag älskar att springa i "skogen". Vi sprang the yellow trail som slingrar sig längs med floden, ett smalt sandigt här och var spår som är i sol och skugga om vartannat. Kunde haft shorts på mig för att det var så bra väder! Vi körde 6 miles och jag och Julia sjöng igenom alla låtar vi kan av OneDirection. Sjukling som jag är var det kanske inte bästa springturen, men jag är glad att bara vara ute i naturen! Därefter åkte svettiga till Panera Bread och åt Tomat & Mozzarella Panini, har saknat sådan typisk café mat! Svårt att hitta här, men det man lever på i stockholms innerstads caféer.

Bild på mig och Julia ifrån xc säsongen. 
Håll alla fingrar krossade för mig för att jag ska bli frisk och jag hoppas att allt är bra med er!

Pretty darn good

Sov mig igenom de första 4 lektionerna, vart annat jag pratade med vänner och julia fixade mitt hår. Är fortfarande lite förundrad över hur man kan lägga huvudet på bänken och nästintill sova utan att få något värre skäll från läraren, men skönt är det! Dagens plus var att jag hängde med Sara i Dr. Thompsons office under 6th även om min lärare kanske inte blev hel glad över det, men then again, jag har 100 % i hennes klass och kan inte tillgodose någon credit av det jag gör detta år. När vi var där jag lärde mig av dem att raindeers finns påriktigt och vi har ju en hel del av dem i Sverige; renar!! Det visste jag ju, men jag trodde "raindeer" var ett påhittat djur i julfilmer haha...
Tog mitt Algebra test och det gick ok. Men måste bara förklara hur ogenomtänkt betygsystemet är. Max är alltid 100%. Så om du har ett test med 10 frågor är varje fråga värt 10%, och 75% är C (godkänt) så om du missar mer än 2 frågor på ett 10 frågors test får du IG.... Det positiva med procent systemet är att läraren har inte lika mycket makt, i Sverige handlar ju ens betyg egentligen bara om man tur med läraren eller inte. Det är bara så ogenomtänkt.... 
Efter var det Track practice och det var en himlans bra träning! Hade roligt & gjorde bra ifrån mig m.m. m.m.
Ikväll blir hemmakväll då jag passar Elise. Samt att jag har en 3-dagars helg för Måndag är presidents day och då är vi lediga!!!

Ridiculous

Idag ösregnade det ute. Vi hade track practice. Jag skojar inte när jag säger att Track är den tuffaste sporten på skolan, jag menar softboll hade inte träning pga regn, inte heller tennis, inte football eller soccer heller. Men Track, vi ska springa!! Workout för att göra saken bättre, 6 x 800 m med 400 m recovery mellan varje. 18 varv TjOhO. Bött var det, men kändes bra efteråt i alla fall. Nu är jag helt slut så ska sova.
Såhär glada var vi efter 15 km i regn & blåst en Crosscountry träning i höstas!

Happy Valentine´s Day!!

Eller Glad Alla Hjärtans Dag! Dagen började med att en kompis delade ut små godispåsar, sedan i 3rd gav Julia mig en liten present med och jag ritade ett kort tillbaka. I skolan kan man köpa Val-a-grams, man kan köpa ett kort, ett kort + chokladros eller kort+chokladros+sång. Så skriver man vem som ska få det och väljer låt. Under 4th och 7th period går kören runt i klassrummen och sjunger för de som fått. Idag i Astronomy kom de in och sjöng Next to you till Nija, och vad bra dom var!!! Amerikanare kan sjunga. Allt i sångväg jag hört på denna skola so far är ruskigt bra. Rätt häftigt att ha som en liten personlig konsert där mitt i allt. Jag har inte fått någon dock...... 
I management & marketing delade vi ifrån DECA ut små valentine´s påsar till alla lärare på skolan. Så vi traskade runt i skolan och knackade på dörrar hela lektionen. Jag älskar hur härliga alla lärare är här! Jag önskar jag var "office worker" för då får man springa runt och fixa saker, kanske är barnsligt men det är bara så mycket roligare här. Samt att när man går runt i korridorerna mellan klasserna är det helt tomt och så kan man vinka till alla vänner i klassrummen som man aldrig ser annars. 

Körde Track efter skolan, först drills och sprints sen relativt lätt träning med 45 min run men höll rätt bra tempo. Hoppas att knäna håller, har fixat stödband iallafall. Till middag lagade Earl hummer och det var SÅ gott. (som all matlagning han gör lol) Såååååå check på fira-alla-hjärtans-dag-i-usa. Rätt bra var den faktiskt må jag säga

Hoppas ni hade en bra dag därhemma i Sverige! xoxoxo

Freezing

Idag är det 0°C ute, iskallt och regnigt. Det var tal om snö och lite miniflingor föll ner men knappast något att hänga i julgranen. Så härligt hur jag tycker 0 gradigt är hemskt iskallt numera, hahahaha bortskämd unge. Så nu har vi exakt samma temperatur här i tennessee som er i Sverige, skillnaden är bara att ni ska ha det på fredag också, medan vi ska ha 15°C entligt väderleksrapporten. Vår rektor ställde in alla eftermiddagsaktiviteter idag pga kyla och risk för snö, så ingen Track idag. Alla gick runt och hoppades på att sluta tidigare pga möjlighet till snö, men det hände inte. 

Igår kväll såg vi på Grammy's Galan! Adele var amazing såklart, utklassar alla andra utan problem. Men åh, Bon Iver vann för "best new artist" och "best new alternative music album". Hade inte alls förväntat mig att se honom däruppe med Katy Perry och alla andra mainstream artister, oj var awkward han såg ut som en 60 årig gubbe men det spelar ingen roll för hans musik är värd alla pris som finns. Älskade Mumford & Sons var nominerade för song & record men vann inte. På hemsidan såg jag även att svenskar dominerade dance kategorin med 3 av 6 låtar!! Robyn, Avicii och Swedish House Mafia, men det missade jag ifall det visades på tv.
Taking all the chances I get

OMG igår spelade jag indoor soccer!!! Jag har alltid varit sämst på fotboll, no joke. Jag kan klara vilken bollsport som helst rätt bra, jag har ok bollkontroll, men fotboll har aldrig varit min starka sida! Men Sara är i ju soccer, så hon har försökt övertala mig att komma och spela en match med dem, men jag ville inte komma och spela en match för det är för viktigt, så jag lovade att jag skulle komma på en träning istället. Så igår skulle jag titta på hennes match, men så blev den inställd så då övertalade hon mig att komma och spela i sista minuten! Gah, jag var så nervös!! Men det var jätteroligt! Och alla är ju snälla mot mig för jag inte har spelat förut, och alla där är så roliga och blev typ överlyckliga när jag kom och spelade med dem hahhaa. 
Efter åkte vi hem till Sara och kollade lite film, åt potatissoppa, vi tittade igenom hennes gamla yearbooks, och det var så roligt att se alla människor ifrån skolan när de var yngre! skrattade konstant hela kvällen. Himla bra. 

Alltså åka som utbytesstudent är nog det dummaste man kan göra. Lämnar ett liv, åker iväg och skapar ett till och så förväntas man åka iväg och lämna alla nya människor som har blivit viktiga för en här??!?! Hur jag än gör kommer jag aldrig någonsin kunna vara på båda ställen samtidigt. Hurting yourself right through is what this is. Men så värt det ändå, prislöst (hehe priceless) Så alla ni utbytesstudenter där ute, åk bara åk om ni är redo för det. 

lovelovelovelove

So violent!!

Igår fick jag "dresscode violation" i skolan!! hahaha. En tjej som är en "good student" i min u.s. history klass hade på sig sin long sleeve homecoming shirt förra fredagen, vilket är som en lång ärmad t-shirt, alltså inte provocerande på något vis. På baksidan står det cordova wolfpack och en bild. Så jag frågade henne om vi kunde ha på oss dem och hon sa att vi kunde på fredagar, Så igår var det fredag så jag tar glatt på mig min långärmade tröja och går till skolan, som varje dag står rektorerna där och tittar på allas kläder, jag går glatt och pratar med Kelsey när jag hör "MA'AM!" och ena rektorn pekar på mig att jag ska gå och ställa mig i kön. Så därfår jag stå tillsammans med ca. 15 andra som har "brytit dresscoden". Den där rektorn står där och hånskrattar och ba "this is my favorite part of the day, I love it, I love it, I LOVE IT!" (asså wtf?) lycklig av att fånga in studenter.. bra liv. Så vi får följa med till the attendence office och få en lapp att jag till läraren, men det är ändå en "excused tardy" vilket menas att det är "giltig försening" sååååå, det enda som hände var att jag missade 15 min lektion. That served purpose lix. Vad om vi skulle fokusera på utbildning istället för irrelevanta saker som dresscode? När jag kommer ut med min note på väg till min klass står de andra administratörerna där och jag ba "haha jag fick dresscode" och dom ba "hahahah, that's perfect, full american experience!" och dom trodde också att vi kunde ha homecoming shirts på oss så det var ju lite oklart.
Så här ser tröjan ut (baksidan) och det är en Large, för självklart var S & M slutsålda.


På kvällen mötte jag upp Julia, Julie & Trey och vi gick och såg "The vow". Den var väl bra men inte lika bra som the notebook och dear john, men söt var den väl. Dock blev jag över exalterad när först de spelar "Get myself togheter med ROBYN!!!" och sen LYKKE LI!!!! WWhoohooo svenskkkk stolthet!!! Därefter gick vi till IHOP och jag åt cinn-a-stick pannkakorna som är lovley.

Sweetness & gym

Idag fick jag en väldigt smickrande kommentar. Hade lunch så vi satt i foajérn som vanligt, tre tjejer äter bredvid oss så vi har pratat lite ibland med jag är inte direkt kompisar med dem men de är gulliga. Så out of nowhere säger ena "Du skulle kunna vara en Victoria Secret model!" Dom andra är jätte entusiastiska och ba "jaaaa, we talk about it ALL the time!!" hahahha så de har alltså pratat om att jag skulle kunna vara en Victoria Secret modell lite då och då utan att jag ens vart där. Jag skulle inte kunna vara VS modell, men glad blir man ju ändå för en sån kommentar! 

Idag följde jag med Earl till gymmet och körde crosstraining samt upphill löpning på bandet då det ska hjälpa bygga knäna. Kändes skönt att motionera igen men knäna är inte helt 100%. Vi får se hur det går vidare

Min käre storebror är ju i Australien nu, lite sjukt att det är 16 timmar tidskillnad mellan oss..... halva hans fredag har redan gått medan min inte ens har startat. 7 h är ju mycket, men 16 h är galet. Imorgon är det fredag igen, vad fort tiden går!!

Pretty

Fick jättemånga kommentarer idag om hur fint mitt hår såg ut! Roligt att alla märker det samt faktiskt säger det också! Kände mig väldigt sommrig i mina ljusa slingor, tiptop. En sak jag fick bekräftat häromdan som facinerade mig starkt var att många svarta tjejer behöver inte tvätta håret mer än en gång varannan vecka!! Själv måste man tvätta håret varannan dag för att undvika fettigt hår. Deras hår blir alltså inte fettigt alls! Facinerande. 

Highlights!

Idag spenderade jag TRE TIMMAR och 200 dollar i en hårsalong, men det var det värt. Klippte av cirkus 6 cm och gjorde slingor. Första gången jag gör något med håret i form av färgning och jag blev jättenöjd! Det ser ut som att det är naturligt solblekt, precis som jag ville ha det. Här är bilder men de är tagna med telefon, ska försöka ta bättre med riktig kamera. 
FÖRE...
Efter!!

Super Bowl!

Igår kväll var alltså famous super bowl! Det är finalen i professionel amerikansk fotball (NFL). En av de största händelserna på året här i USA och alla har super bowl parties med kompisar, snacks, wings och beer. Vi vart hemma hos Terrence & Keleka där även Kelekas systrar med familjer var med. Dock var det inte bästa året att vara med om Superbowl för matchen var inte jättespännande och inga riktigt intressanta lag heller. Halvtids showen var Madonna och visst ska hon ha cred för hur fräsh hon är som 53 åring, men hon behöver nog acceptera att hennes bästa dagar är förbi. Dansa runt som cheerleader tillsammans med lmfao och andra 20 åringar blir mest pinsamt, känns bara som en uppenbar ålderskris... man ska sluta när man är på topp har jag hört. Låter bra.
Lika viktigt som matchen är reklam filmerna emellan. Företag betalar biljoner dollar för att få ha en film, mest är det bil och öl reklamer. Så höjdpunkten på min kväll var när budlight har en reklam i en av de första pauserna och i bakgrunden spelas Levels med Avicii!! Inget gör mig så glad som den låten och det är så galet coolt att SVENSKA DJ AVICII har en låt i en superbowl reklam. Det är första gången jag hört den här i USA, ens sådan musik. Åh vad stolt jag blir över kära sverige. H&M hade även en reklam, med david beckham!! Rätt ballt det med, fast de är ju redan rätt stora här. Har iallafall upplevt Super Bowl här i USA nu vilket känns bra, fast Collage fotboll är tusen gånger bättre!
HÄR ÄR BUDLIGHT REKLAMEN!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bykh7HiS-38

Mississippi

Steg upp runt 8.30 igår och följde med till Girl Shouts Thinking Day, det är som en mässa där alla trupper samlas och visar upp sina projekt de har gjort om olika länder. Elise´s trupp har gjort Sverige, så en stor planch var ihopjobbad mycket fint med bilder ifrån stockolm och sen en blid på saltlakrits med en lapp att detta är sveriges salt. hehe. Alla målade dalahästar stog fint på rad och mammorna hade duktigt jobbat ihop köttbullar med varierade sorters brunsås. Suddig bild men här är planchen, dalahästarna, vikinga hattar och en 20 kr sedel.

Runt 1 drog vi oss därifrån för att bege oss mot Mississippi. Drygt tre timmar senare och lite confusion hittade vi fram till hotellet, där var i princip hela Elise's trupp som består av ca 8 tjejer i åldrarna 7-9 år. Inte mitt paradis kanske, men hon hade roligt och det var ju poängen. Vi åt middag på ett japanskt steakhouse där de wokar i mitten framför en och det var jätte jätte gott. Luktade dock av stekos efter det!! Läste sedan en hel massa i The Help som jag håller på med nu, vilket är en jättebra bok! önskar bara att jag inte hade sett filmen 2 ggr innan. Men den är verkligen läsvärd, men om ni ska läsa den, läs på engelska!! Jag vet inte hur översättningen är, men stor poängen med boken är södern slangen som omgiver mig här (second thought, ni kommer bli galna på den men whatever) Handlar iallafall om maids i mississippi.
Söndag morgon steg vi upp 6.30 så där som om det vore måndag, lite hotellfrukost och begav oss sedan till gymmet där tävligen höll till. De var jätteduktiga, påminnde mig lite om min lilla tid i vikingarna. Elise gjorde jättebra ifrån sig iallafall!
Bild på Earl & Mig som hejarklack i matchande tröjor. 
Nu är vi tillbaka i cordova och ska snart över till Terrence & Keleka för att se Super Bowl! Det är finalen i amerikansk professional football. Jag är inte insatt i professional football, men det blir nog kul ändå!

isisisis

Jag har fått ordentliga problem med mina knän, pga många olika saker. har kämpat mig igenom mycket men nu klarar jag inte av att pusha mig längre och faller bakom i takten när vi springer, det kan bli riktig skada om jag forsätter så igår pratade jag med min coach och bad om en veckas break. Så nu har jag en veckas ledighet då jag ska vila samt försöka träna upp knäna med crosstraining och annat. Frustrerande att kroppen inte fungerar, men rätt skönt med lite ledighet.

Igår följde Julia med hem hit efter träningen, sen vid sju åkte vi till skolan för att se skolmusikalen! De gjorde Chicago och det var riktigt bra! Den var väldigt lik filmen, de hade tagit med nästan alla nummer och det var extremt vältränat. De som sjöng var verkligen BRA, dansarna var duktiga och replikerna satt perfekt. Det enda var väl att den vär väldigt lång.. Men jag minns bara musikalen vi gjorde i 9an som var jätterolig men något mer organizerad! Bra jobbat att de kunde få ihop denna så snyggt. Gick iallafall med Julia och så satt vi Diamond, Rachel & hennes pojkvän samt Courntney och även Kendal och hennes två kompisar. Så det var kuliruli

Så såg jag även att mitt självporträtt satt på väggen i foajérn... inte beredd!! I helgen har Elise ett gymnastics meet i Mississippi så vi stannar där lördag & söndag.

Sunny life

Här är lite amerikanska bilder på mig och Julia efter vi vart på O´charley´s i söndags. Idag var det 70F (ca 20°C) och sol ute så det var rätt varmt att springa runt i korta shorts och t-shirt såhär i början av februari. Hoppas ni har det bra där borta i snön!! Jag kommer inte klara av nästa vinter i Sverige. Tack för alla fina kommentarer, jätteduktiga är ni och det motiverar mig att fortsätta skriva!

RSS 2.0